Uğur Özteke

Uğur Özteke

Büyükşehir’de “büyük operasyon” ve

Büyükşehir’de “büyük operasyon” ve

 

Büyükşehir’de “büyük operasyon” ve

Başbakandan ricamız

“bizimle oruç tutanlara” konusu…

 

Dün sabah Başbakan ile uyanmanın mutluluğu içerisinde idik. Bu şehirde bir Başbakan’ın 24 saat kalması inanın bazı sorunların giderilmesi, bazı isteklerin birinci ağızdan iletilmesi, iç kavganın Başbakan’a ulaştırılması gibi çok önemli nerede ise kronikleşen bazı sıkıntıların tak diye çözülmesi demek oluyordu.

Sayın Başbakanımızın resmi program dışı yetkili etkili ve önemli isimlerle temsilcilerle birebir yaptığı görüşmelerin detaylarını askıya alarak iki önemli konuyu köşemize taşımak istiyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’DE KARTLAR YENİDEN KARILMIŞ

Galiba önümüzdeki birkaç gün içerisinde Tahir Akyürek Bey’in yeni A takımı yeniden belli olacak. Bu konuda bildiklerimizi, duyduklarımızı asla ama asla yazamayız. Yazarsak pişmiş aşa su katarız. Biraz daha sabredin ve önümüzdeki haftadan itibaren neler olacağına bakın. Biz de duyumlarımızı zamana yaydık ve bekliyoruz. Gerçi bazı yeni Daire Başkanlıklarını ve başkanlarımızı duymuştuk. Bunlar kağıt üzerinde tamamdı ve meğer daha neler varmış neler?

KONYA EKONOMİSİ ADINA BAŞBAKANIMIZDAN ÇÖK ÖZEL RİCAMIZ

Başbakanımızı böylesine önemli ve ciddi gündemi içerisinde 24 saat şehrimizde kalmasını sağlayan organizasyonlara imza atan Selçuk Öztürk, Ahmet Arıcı, Hüseyin Çevik, Selçuk Öcal, Memiş Kütükçü, Tahir Şahin ve ekiplerine özellikle teşekkür etmek isteriz. Resmi programlar inanın nerede ise eksiksiz kusursuz idi.

Tabii İl Başkanı Musa Arat ve ekibini de unutmamak gerekir.

Belediye Başkanlarımızın, AK Partili teşkilat yöneticilerinin koşturmacası, gayretleri de bu güzelliğin birer parçası idi.     

Siyasetçilerimizi seçmeden şehrimiz adına kutlarken ekonomi ödülleri sırasında bir şey aklımıza takıldı. Dahası birilerini Başbakan’ın yanında görüp birilerini de görmeyince bizde ampul yandı.

Daha sonra dün gazeteye gelip bu konuyu daha önce PUSULA Gazetemizde “KONYA YOLGEÇEN HANI MI?” başlığı ile kaleme alan Nazmi Sırıt abimizi aradık.

Burada bir kez daha söyleyeyim. Sayın Nazmı Sırıt siyasi tecrübesi ve pratik zekası ile benim için çok farklı bir değerdir.

Nazmi abi ile epey bir fikir alış verişinde bulunduk. Dahası kendisinin fikirlerini aldık. Ve Sayın Başbakanımızın eğer mümkünse bizzat el koyup bir dahaki yıl için Konya ekonomisine ve yatırımlara direkt yansıyacak konuyu Nazmi abimizin aylar öncesinden ele aldığı metinden şöyle değerli büyüklerimize iletmek, sizlerle de paylaşmak istedik;

“BİZİMLE ORUÇ TUTANLARA”

 “Mahalli idarelerimiz, yani belediyelerimiz 1983 sonrasında idari ve mali açıdan güçlendirilerek Konya’mızın da aralarında bulunduğu pek çok ilimiz Büyükşehir statüsüne kavuşturulmuştur. O tarihe kadar kısıtlı imkanlarla sadece İller Bankası kaynaklarıyla hizmet üretebilen, personelinin maaşını dahi güçlükle ödeyebilen belediyelerimiz başta emlak vergisi, çevre ve temizlik vergisi olmak üzere pek çok yeni gelir kaynağına sahip olmuşlar, özellikle Büyükşehir sınırları dahilinde faaliyet gösteren ticari işletmelerden elde edilen gelir vergilerinin % 5-6 gibi önemli bir bölümünün Büyükşehir Belediyeleri bütçelerine aktarılması suretiyle, gelişen, büyüyen, hizmet üreten belediyeler haline dönüştürülmüşlerdir.

Ancak ticari işletmelerin kamuya ait olanlarının büyük bir bölümü hatırlanacağı üzere kamuoyunda ballı, kelepir ihaleler olarak fırtınalar kopartılarak ÖZELLEŞTİRME adı altında özel sektöre satışları yapılarak devredilmiş, daha ilk yılından itibaren bu kuruluşlar, kurumlar vergisi rekortmeni olarak ön sıralara yükselmek suretiyle ülke ekonomisi için ne kadar önemli ve verimli kuruluşlar olduklarını tescil ettirmişlerdir. Ancak havamızı teneffüs eden yolumuz suyumuz başta olmak üzere şehrimizin tüm imkanlarından istifade edipte atıklarıyla çevre kirliliğine de sebep olan bazı müesseselerin yeni sahiplerinin bağlı bulundukları vergi daireleri ne yazık ki kimileri İstanbul’da kimisi de Rize’de gözükmektedir. Dolayısıyla ticari faaliyetlerinden ötürü ödemekle mükellef oldukları gelir vergileri ve %5-6 nispetinde Büyükşehir Belediye payları olarak Konya harici diğer illere aktarılmakta bizim hakkımız olan o kaynaklar bizim dışımızdaki o illerde yatırım ve hizmete dönüştürülmektedir.

Sus pus edilerek izlenen bu tablo karşısında yetkili, yetkisiz herkese şimdi soruyorum!

Yıllardır süregelen bu oldu, bittiye dur demeyecek misiniz, bu haksız, bu adaletsiz, bu vurdumduymaz tavır nereye kadar böyle sürecek?”

…………….     

Sayın Başbakanın sizin ağzınızdan çıkacak bir talimat ile bu paralar inşallah Konya’mıza dönecektir. Dolayısıyla bu para sizin de elinizi güçlendirecektir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğer gönülden verecek kadar zengin değilsen, Kazandığın şeylerin önemi yoktur. Dinlemeden yargılıyorsan birini, elde ettiğin sonucun önemi yoktur. Anlamıyorsan bir kalbi, verdiğin değerin önemi yoktur...

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ankara Yolu’nu, İstanbul Yolu’na bağlayan yoldaki ışıklarda kamyon ve tırlar kırmızı ışıkta geçmediği zaman daha iyi ADAM oluruz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR