Murat Güzel

Murat Güzel

Büyükşehir’de Neler Oluyor?

Büyükşehir’de Neler Oluyor?

Hepimizin gözü yerel seçimlere ve adayların çalışmalarına çevrilmiş durumda.

Belki bu yüzden bazı konularda ihmalkârlığa düşebiliyoruz.

Bizim, yani normal, etkisiz ve yetkisiz vatandaşların o konuları ihmal etmesi çok önemli değil elbette; lakin etkili ve yetkili konumda olanların aynı konuları ihmali, birçok mağduriyete yol açabiliyor.

Sözgelimi belediyelerden yerel seçimlerde aday adayı olmak üzere istifa etmiş isimlerden aday gösterilmeyenlerin tekrar göreve dönmeleri konusunda bize çıtlatılan bir bilgi vardı ki şaşırıp kalıyorduk.

Bütün ilçe belediyelerinde adaylık için istifa eden ve aday gösterilmeyen memurlar tekrar görevlerinin başına dönmüşken Büyükşehir Belediyesi’nden istifa eden ve aynı konumda olan isimler göreve tekrar başlayamamış.

Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e yönelik eleştirilerde bulunan bir abimize meselenin aslını esasını soruşturmak üzere söz verdim.

Araştırınca gördüm ki sorun Tahir beyden kaynaklanmıyor.

AK Parti il teşkilatının aday adayı olan isimlerin yerel seçimlerde kırgınlığa düşmemeleri ve seçimlerde çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir tasarrufu olduğu iddiasına ulaştım.

İddia kaynağı belediye içinde çok önemli bir isim.

Tahir beyin bir zamanlar Ahmet Sorgun haricinde Konya’da güvendiği yegâne isim.

Bu iddiaya karşı “Madem öyle de merkez ilçe belediyeleri niye adaylık için istifa eden memurlarını tekrar memuriyete kabul etti?” sorusu geldi bir yerlerden.

Doğru bir soru, sorulması gerekli bir soru.

3 aydır maaş alamayan ve üstelik aday adaylığı sürecinde sağda solda var olan birikimlerini de harcamış olan insanların yasal haklarını geciktirmeksizin vermek gerekirken, işin içine AK Parti il başkanlığını dahil edip iler tutar yanı olmayan bir gerekçe sunan o ismi daha önce de yine AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’a karşı yapılmış bir hamle dolayısıyla eleştirmiştim.

O konuya da Tahir beyin de epey kızgın olduğunu öğrenmiştim sonradan.

Hatta belediye içinde ihdas edilmiş bir daire başkanlığı lağvedilmişti o olay dolayısıyla.

Neyse ki aldığımız son bilgilere göre önceki gün itibariyle sözü edilen personelin Büyükşehir Belediyesi’ne çağrılıp göreve başlatılmaları mümkün hale gelmiş.

Önceki yazımı hatırlatıp başka bazı ayrıntılara dikkatimi çeken bir dostumuz ise o isim hakkında Türkiye gündemindeki tartışmalara “paralel” başka bazı sıkıntıların olabileceğini işaret etti ki, eğer öyleyse, yandı gülüm keten helva.

Ama ilgili personelin yapılan girişimler sonrasında görevlerine tekrar başlatıldığını öğrenince, yani maksadımız bağcı dövmek değil, üzüm yemek olunca bu olayı da burada kapatmak gerektiğine kani oldum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR