Uğur Özteke

Uğur Özteke

Büyükşehir’deki Yeni Yapılanma

Büyükşehir’deki Yeni Yapılanma

Eskiden bütün insanların gözü “devlete kafayı sokmaktı”. Yani devlete giren kendisini kurtarmış sayıyordu. İster memur, isterse işçi olsun, kadrosu konumu neye uyuyorsa torpilini bulacak ve o delikten kafasını sokacaktı. Soktun mu kafayı tamamdı artık. Sırtınız yere gelmezdi. Size karada ölüm yoktu(!) Kız da isteyebilirdiniz, ev mülk sahibi de olabilirdiniz.

Şimdi devir değişti.

Resmi kurumlar devlet bitti şimdi hedef belediyeye kapağı atabilmek. Buraya postu attın mı kurtuldun demek. Belediyeler için de durum aynı pozisyonuna göre ister memur olsun isterse müteahhit işçisi. Belediye de çalışırsan adam oldun demektir. Ama bilmezler ki belediyede olup da kadrolu değilsen yandın demek. (Bazı istisnalar hariç tabi)

Kimse özel sektörde işe bakmıyor. Oysa özel sektörde adam gibi çalışsan hem daha çabuk yükselme şansın var hem de daha çok para kazanman söz konusu.

İş arayanlar, babalar, analar bu durumda da belediyeye müracaat edenler karşısındakiler tabi en başta da Tahir Akyürek ile Ahmet Sorgun ne alemde?

Benim bildiğim perişan haldeler.

Yine de alımlar bir yandan devam ediyor. Son haftalarda özel idarenin devri ile Büyükşehir’de yeni yapılanma hızla devam ediyor. Sanki bu iş üç beş ay daha sürecek gibi. Büyükşehir’de taşlar yeniden karıldı ve dağıtılmaya başlandı. 

Yeni yeni daire başkanlarımız oluyor. Bazıları gerçekten buraları hak etmiş insanlar. Ancak bu şehrin en büyük özelliği birimizin iyi dediğine biri mutlaka kötü der ya. 

Bu yüzden de özellikle Tahir Başkan’ı önümüzde yine sıkıntılı, dedikodulu bir dönem bekliyor. Benden söylemesi. 

FERİT PAŞA MAHALLESİNE

SAĞLIK OCAĞI İSTENİYOR

Ferit Paşa Mahallesi şehir merkezinde oldukça önemli kurumları içerisinde barındıran mahallerimizden birisidir. Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından Ferit Paşa sakinlerinden farklı farklı istekler gelmeye başladı.

Önümüzdeki notlardan bir kaçını gündeme taşımak istiyoruz.

Mesela bu mahallemizin içinde bulunan Nene Hatun Parkı’nı kullanan yediden yetmişe farklı sektörlerden insanlarımız var. Burası vatandaşların spor yaptıkları çok nezih bir ortam. Ancak başı boş köpeklerin zaman zaman toplandıktan sonra yeniden salınması ile park sakinleri bun hayvanlardan çok rahatsız. Özellikle temizlik ve hijyen konusunda.

Yine bu mahalleden gelen farklı bir istek fark. Mahalle sakinlerinin yaş ortalamasının yüksek olduğunu bu istek üzerine öğreniyorduk. Böylece belli bir yaşın üzerindeki mahalle halkı yetkililerden dolayısıyla başkanlardan bir sağlık ocağı istiyorlar.

Başıboş köpek konusunun kısa sürede çözüleceğini tahmin ediyoruz. Ama inşallah önümüzdeki planlamada bu mahallemize bir de Sağlık Ocağı kazandırılırsa pek çok yaşlının duasının alınacağını öğrendik.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilgi, bölüşüldükçe artan hazinedir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Direksiyondayken telefonla konuşma alışkanlığından kurtulduğumuz zaman ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR