Büyükşehir'den fidan desteği

Büyükşehir'den fidan desteği
Tarıma ve tarım projelerine desteklerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı için fide ve fidan desteği başvurularını bu yıl 1 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında alacak.

Tarıma ve tarım projelerine desteklerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı için fide ve fidan desteği başvurularını bu yıl 1 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında alacak. 
Konya Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı için planladığı tarımsal destek başvurularına bu yıl erken başlıyor. Büyükşehir Belediyesi, gelecek yıl dağıtacağı fide ve fidan desteği başvurularını 1 Temmuz’dan itibaren almaya başlıyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile 2015 yılında çiftçilere tarımsal destek vermeye başlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında da fide ve fidan desteğine devam edecek. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yarı bodur kiraz fidanı, asma fidanı, vişne, yarı bodur elma, çilek ve malç naylonu, yüksek sistem asma aparatı destekleme başvurularının 1 Temmuz ile 1 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Açıklamada, geçen yıllarda 31 Aralık’a kadar yapılan başvuruların bu yıl 1 Temmuz’a alındığı hatırlatılarak, çiftçilerin fırsatı kaçırmaması istendi. Desteklerden faydalanmak isteyen çiftçiler, ayrıntılı bilgi ve başvuru dilekçesine www.konya.bel.tr adresinden ulaşabiliyor. Dilekçeler 1 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na, ilçe belediyelerine ya da muhtarlıklara teslim edilebilecek.

2016’DA 8 MİLYON TL’LİK DESTEK
Konya genelinde bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve kırsal alanlarda yaşayanların desteklenmesi için tarıma ve tarım projelerine destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında “Üretmek Sizden, Destek Büyükşehir’den” sloganıyla toplam 8 milyon 200 bin lira tutarında 11 milyon 67 bin 177 adet fide ve fidan desteği yapmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.