Büyükşehir’den Meram’a Değer Katacak Proje

Büyükşehir’den Meram’a Değer Katacak Proje
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de yeşil dokusuyla tanınan Meram bölgesindeki Çamlıbel Parkı’nda tarihi ve yeşil dokuya uygun bir düzenleme projesini hayata geçiyor.

Toplam 5 bin 701 metrekarelik yeşil alan üzerindeki projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin değeri daha da artacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsü yanında bulunan Çamlıbel Parkı alanında bölgeye değer katacak bir projeyi hayata geçiriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm Türkiye’de yeşil dokusuyla tanınan Meram bölgesindeki Çamlıbel Parkı’nda doğanın korunması ve bu alana yeniden canlılık kazandırılması amacıyla yenileme projesi hazırladıklarını söyledi. Toplam 5 bin 701 metrekarelik yeşil alan üzerindeki projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin değerinin daha da artacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Yeşil dokusu ve tarihi yapıları ile Konya’nın en önemli mesire alanlarından olan Meram Son Durak’ta, köprünün hemen yanında bulunan parkta önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgenin doğal dokusuna olabildiğince az müdahale ederek, doğaya uyumlu malzemelerle yapılacak projede yaya yolları doğal taş kaplama olacak. Yaya yolları tasarımı ağaçlara zarar vermeyecek şekilde düzenlenecek. Projeyi kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” dedi. İhalesi yapılan, yasal sürecin tamamlanmasının ardından imalata başlanacak proje kapsamında yapılacak binanın taban alanı 526 metrekare. Önüne 140 metrekare büyüklüğünde üstü örtülü yarı açık alan düşünülüyor. Park girişinde su perdesi ve börek evi tasarlandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.