Büyükşehir’den SDS müjdesi

Büyükşehir’den SDS müjdesi
Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının merak ve ısrarla beklediği Sosyal Denge Sözleşmesi için Başkan Akyürek düğmeye bastı

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının merak ve ısrarla beklediği Sosyal Denge Sözleşmesi için Başkan Akyürek düğmeye bastı. Başkanlığa yakın kaynaklardan bilgilere göre; Sosyal Denge Sözleşmesi için Başkan’ın dün sabah verdiği talimat gereğince personelin 15 Ağustos itibarıyla sözleşme gereği paralarını alacağı öğrenildi. Mayıs ayında toplanan belediye meclisi Memurlarla Sosyal Denge Sözleşmesi yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e yetki verilmesine dair Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun aynen kabulüne karar vermişti.

SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kamu kurumlarının bazılarında görev yapan personele, en yüksek Devlet memuru aylığı tutarını aşmayacak şekilde her ay “sosyal denge tazminatı” adı altında ödeme yapılabilmektedir.

Sosyal denge tazminatının ödenebilecek aylık tutarı, toplu sözleşme ile belirlenecek tavan tutarı geçmemek üzere, ilgili belediyeyle en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikası arasında yapılacak sözleşmeyle belirlenmektedir.

SDS,1 Temmuz itibariyle geçerli olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından imzalandı. Net 300 TL tutarındaki fark ağustos maaşlarıyla birlikte ödenecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.