Büyükşehirden Seydişehir'e Tarımsal Destek

Büyükşehirden Seydişehir'e Tarımsal Destek
Seydişehir Belediye başkanı Mehmet Tutal, Büyüklüğü 2 dekarı geçmeyen alanlardaki bazı ürünler için, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından küçük üreticiye...

Seydişehir Belediye başkanı Mehmet Tutal, Büyüklüğü 2 dekarı geçmeyen alanlardaki bazı ürünler için, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından küçük üreticiye destek verileceğini söyledi.

Kırsal kalkınma çalışmaları hakkında bilgi veren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 6360 Sayılı Büyük Şehir Yasası ile belde ve köylerin Seydişehir'in birer mahallesi ve hizmet alanının kapsamına girdiğini hatırlatarak, çiftçilerin sorunları olan üretimin artırılması, pazarlanması ve kalkınması ile ilgili ciddi çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

Belediye olarak bu tür sorunları takip etmek ve üreticilere yardımcı olabilmek için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü oluşturulduğunu ifade eden Başkan Tutal, bu tür çalışmalardan biri olan küçük üreticilerin desteklenmesini dile getirdi.

Başkan Mehmet Tutal, “Bu ürünlerle ilgili olarak küçük çaplı üretim yapan hemşehrilerimizin destekleme alabilmek için 31 Ocak 2015 tarihine kadar Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na başvurabilecekler. Başvuru belgeleri ise Büyükşehir Belediyesi'nin www.konya.bel.tr internet sayfasında yer alıyor. Vatandaşlarımızın talep etmesi durumunda ise Seydişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünden de bilgi alabilecekler” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.