Büyüksoylu Otomotiv Türkiye’de ilk sıralarda

Büyüksoylu Otomotiv Türkiye’de ilk sıralarda
1991 yılında Konya Ereğli’de faaliyetlerine başlayan Büyüksoylu Otomotiv başarılı çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.

1991 yılında Konya Ereğli’de faaliyetlerine başlayan Büyüksoylu Otomotiv başarılı çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Şirketin Satın alma ve Satış Sorumlusu Mehmet Büyüksoylu firması hakkında bilgi verdi. Konya, Ereğli ve İzmir’de şubelerinin olduğu bilgisi paylaşan Büyüksoylu, “Ağırlıkla ticari grup olmak üzere 2. El alım satımı ile uğraşıyoruz. Aynı zamanda Konya, Karaman Aksaray bölgelerinde İveco bayisiyiz. İtalya’da üretilen ve Türkiye’de de pazarlaması yapılan bu marka ciddi bir pazar payına sahip. Aynı zamanda dünyanın en saygın ticari araç markalarından biri. Biz de Büyüksoylu otomotiv olarak 2011 yılından beri İveco bayiliğini yapıyoruz. İveco bayiliğinde sadece satıl değil satış sonrası servis yedek parça hizmeti de veriyoruz. Karaman, Aksaray illerinde de mobil hizmet veriyoruz. Haftalık mobil satış danışmanlarımızın ziyaretleri, satış aktiviteleriyle de o bölgelerde de hizmet veriyoruz” dedi.

“BÜYÜKSOYLU OTOMOTİV’İN TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ ARASINDA”

Büyüksoylu Otomotiv’in Türkiye’nin en iyi hafif ticari oto alım satımcıları arasında olduğunu da sözlerine ekleyen Büyüksoylu, “Gelişen dönem içinde şirket hem showroom adedi hem de stok anlamında büyüme elde ettik ve geldiğimiz noktada ülkede sayılı 2. el ticareti yapan firmalardan biri haline gelmiş durumdayız. Bunu gururla söylememiz lazım. Çünkü adet olarak aşağı yukarı 850- 900 bandında, stok adedi olarak aylık 300 -350 bandında satış adediyle ülkenin en iyi hafif ticari oto alım satımcılarından biriyiz. Son olarak yaptığımız hamleyle 2019 yılında İzmir’e yapmış olduğumuz showroom’umuz gelişen büyüyen pazar bizi şubeleşmeye itti. Orada da 2019 yılında bir şubeleşme heyecanımız oldu. İştigal alanımız aynı” şeklinde konuştu.

dsc-0915.jpg

“2. ELDE GARANTİ VEREN ÜLKEMİZDEKİ TEK MARKAYIZ”

Ticarette olmazsa olmazın firmanın çizdiği yol olduğu belirten Büyüksoylu, sözlerinin devamında şunları söyledi; “Büyüksoylu Otomotiv, Türkiye’nin en iyi hafif ticari oto alım satımcıları arasında. Bunun için babam rahmetliden beri ticari bir çizgimiz var. Allah razı olsun babam bize dürüst olmayı, kişilikli olmayı ve sattığımız malın arkasında durmayı öğretti. Tabi biz kullanılmış bir ürün sattığımız için bizim işimiz biraz zor. Çünkü imal etmiyoruz, sıfır bir ürün satmıyoruz, garanti süresi yok. Mevcut dönemde 2. Elde garanti konuşuluyor ama Büyüksoylu ailesi ticarete başladığı 80’li, yıllardan beri 2. elde garanti veren belki ülkemizde tek marka. Biz, bize sorunla gelen bütün müşterilerimize dokunduk. Sorunlarını gidermek için mücadele ettik. Maddi madeni destek olduk. Bu da belki de bizi ticarette ileri iten nedenlerden. Müşteri memnuniyet oranımızı yüzde 90’lara 95’lere çıkaran ki bu ciddi bir orandır. Bu oranı müşteri görüşmeleri ile de bire bir tutuyoruz. Sattığımız müşterilerimizi daha sonra arayarak firmamızdan aldıkları hizmetin ve ürününün kalitesini tekrar test ediyoruz. Dolayısıyla bu oran gerçek bir orandır. Kullanılmış bir üründe gerçekten zor bir orandır ama Büyüksoylu ailesi bunu başardı ve bence bu konuşulması gereken bir konu. Bu da geldiğimiz noktadan da anlaşılabiliyor. İnsanız, kullanılmış ürün satıyoruz. İllaki eksiklerimiz hatalarımız vardır ama bize gelip müdahale etmediğimiz hiçbir sorun yok.

dsc-0917.jpg

“TÜM ARAÇLARIMIZI ENTEGRE EDİYORUZ”

Başarılarının kriterlerinden bahseden Büyüksoylu, “Biz başarının büyük bölümünü satın almadaki kriterlerimizden sağlıyoruz. Mesela biz elimizden geldiği kadar hasar kayıtlı, yüksek kayıtlı araç alıp satmamaya çalışıyoruz. Sıfır noktasında değil ama sıfıra yakın. Kilometresi oynanmış aracı fiyat rekabeti ne kadar iyi olursa olsun almıyoruz. Tespit ettiğimiz ürünleri kesinlikle diskalifiye ediyoruz ve satın aldığımız ürünlerin satın almasını yaptıktan sonra kendi servislerimizde entegre ederek satışa sunuyoruz. Aracın mekanik kontrolleri, kaporta ekspertizleri mekanik kontrolü, kaporta onarımı, son olarak elektrik yağ su kontrolü ile bütün temizliği bakımı yapılarak satışa sunuyoruz. Aslında bizi sonuca götüren en iyi yol burası. Araçlar yüzde 90 oranında bir kontrolden geçiyor. Müşteri memnuniyetinin ve sorunsuz işin altında yatan etkenlerden biride budur. Bizi ileriye taşıyan firma kriterlerinden biri de budur. Geldiğimiz noktada ekibimizin de çok büyük katkısı var” İfadelerine yer verdi.

dsc-0919.jpg

“TÜM GÜCÜMÜZLE SEKTÖRDE VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Büyüksoylu, “Biz ciddi bir meslek ve memleket sevdalısıyız aile olarak. Yaptığımız işlerde hep biz ne kazanırızdan daha çok kime ne kadar faydalı olabilirizdir. İnsanlar buradan evine ekmek götürüyor, binlerce insana dokunduğumuz nokta var şu anda. Alt taşeronlarla beraber binlerce insana dokunuyorsunuz. Bu gerçekten çok önemli bir etken. Büyüksoylu Otomotiv gerçekten sektörde takip edilen bir firma haline geldi. Firmamızı ciddi bir noktaya getirdik. Bizim burada markayı, aileyi bir arada tutmamız firmayı bu noktada daha sağlam hale getirmemiz ve bundan sonra ne yapabilirizi önümüze koyarak düşünmemiz gerekir. Yaptığımız iş sürekli hareket gerektiriyor. Stok yapısı, ürün.. Bütün elementleriyle ayakta kalabilmek için kendinizi geliştirmeniz lazım. Bunun için sürekli sahadayız, sürekli çalışıyoruz. Mevcut piyasa değişkenliği bizi birkaç yıl geriye itti. Ama firmamızı daha da büyütmek adına planlamalarımız var. Bunların arasında belki bir büyükşehir de daha showroom bir şube olabilir. Ama bunun için yeni neslin heyecanı biraz daha belirleyici olabilir. Ağabeylerimizin çocukları büyüdü işin içine girmeye başladılar. Onların istek ve arzusu bizim için güç olacak. Biz tüm gücümüzle sektörde var olmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.