Buz hokeyinde genel kurul iptali

Buz hokeyinde genel kurul iptali
Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun 2014'de gerçekleştirilen genel kurulunu iptal etti

ANKARA (AA) - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun 14 Eylül 2014'te gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurulu mahkemece iptal edildi.

Milenyum Paten Spor Kulübünün avukatı Erdal Dayıoğlu, yaptığı açıklamada, Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın karara bağlandığını belirtti.

Dayıoğlu, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu kararıyla oluşturulan Seçim Komisyonunca ilk kez gerçekleştirilen seçimde, genel kuruldan önce sonuçlanan ve tescil olunan sezonun yerine devam eden sezonun delege sisteminde esas alınmasının mahkemece iptal gerekçesi sayıldığını anlattı.

Dayıoğlu, "Alınan bu kararın kesinleşmesiyle Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Genel Kurulu'nda yönetim kuruluna seçilen başkan Bülent Akay ve diğer yönetim kurulu üyelerinin üyelikleri düşmüş olacak. Mahkemenin bu kararıyla federasyona kayyum atanması yolu da açılmış oldu" ifadelerini kullandı.

Federasyonun 15 gün içinde Yargıtay'a temyiz hakkı bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.