Buz hokeyinde hedef büyük

Buz hokeyinde hedef büyük
Didi Erkekler Buz Hokeyi Süper Ligi play-off final serisi beşinci maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor'u mağlup ederek sezonu şampiyonu olan Zeytinburnu Belediyespor, bir ilki başarmak istiyor

Didi Erkekler Buz Hokeyi Süper Ligi play-off final serisi beşinci maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek 2015-2016 sezonu şampiyonu olan Zeytinburnu Belediyespor, bir ilki başarmak istiyor.

Zeytinburnu Belediyespor Kulübü Başkanı Halit Albayrak, 2009 yılında başlayan sosyal sorumluluk projesi ile kurulan bir kulüp olduklarını belirterek, buz hokeyinde Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecekleri için büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece buz hokeyi branşında faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sadece bünyesinde buz hokeyini barındıran bir kulübüz. 2010 yılında lige başladığımızda galibiyet alamadık. Sonraki sezonda adeta bir aile haline gelerek, Marmara bölge ikinciliği, ardından 1. Lig'de ikincilik, sonra Süper Lig'de ikincilik, onun ardından da iki sene üst üste şampiyonluk yaşadık. Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandık. Eylül ayında Şampiyonlar Ligi maçlarımız başlayacak, onun hazırlıklarına başlayacağız. İyi hazırlanacağız."

-İnce: Büyük bir başarı hikayesi bu


Zeytinburnu Belediyespor Buz Hokeyi Takımı Antrenörü Deniz İnce ise sıfırdan kurulan bir takım olduklarını altını çizerek, büyük bir başarı hikayesi yaşadıklarını bildirdi.

İnce, kulübün zor bir süreçten sonra kurulduğunu anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Takımımız tam anlamıyla söylemek gerekirse sıfırdan başladı, hatta eksiden başladı diyebilirim. Başlangıç gerçekten zor bir süreçti. O günlerden bu günlere geldik. Lige başladığımızda 20, 30 sayı farkla yenilen bir takımdık. O dönemlerde 1. Lig'de oynuyorduk, daha sonra Süper Lig'e çıktık. Süper Lig'de de son iki senedir şampiyonluk yaşıyoruz. Gerçekten büyük bir başarı hikayesi bu."

-"Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden"


Buz hokeyi takımının kuruluşu hakkında bilgi veren takım kaptanı Barış Coşkun da görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Geri dönüştürülebilir atıkları doğaya kazandırmak amacıyla 'Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden' şeklinde bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Daha sonra buz pistine bazı gençler zarar verdi. Bunun önüne bir türlü geçilemedi. Belediye başkanımız Murat Aydın, o gençlerden bazılarının buz pistinde kaydığını gördü. Başkanımız hokeysever olduğu için, söz konusu gençlerin içinde şiddet duygusunu doğru bir noktaya yönlendirmek için buz hokeyi takımını kurdu. Takımın ilk antrenörü de ben oldum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.