Buz’da Ve Tenis’te Tarih Yazdılar

Buz’da Ve Tenis’te Tarih Yazdılar
Vali Dr. Ahmet Altıparmak branşlarında Erzurum’a tarihinde ilk kez madalya kazandıran başarılı sporcuları kabul etti.Vali Altıparmak’ın ilk konuğu Erzurum’a teniste ilk kez şampiyonluk kazandıran 9...

Vali Dr. Ahmet Altıparmak branşlarında Erzurum’a tarihinde ilk kez madalya kazandıran başarılı sporcuları kabul etti.

Vali Altıparmak’ın ilk konuğu Erzurum’a teniste ilk kez şampiyonluk kazandıran 9 yaşındaki Muhammet Tunahan Kurt’tu.

Muhammet Tunahan Kurt Türkiye Tenis Federasyonun Muğla’da düzenlediği Türkiye Şampiyonası Kış Kupasında birinci olarak, Erzurum’a teniste tarihinde ilk kez bir kupa kazandırdı.

Şampiyon sporcu ile birlikte Erzurum Tenis İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hasan Polat ve Antrenör Hüseyin Polat’ ı makamında kabul eden Vali Altıparmak, Erzurum’a teniste ilk büyük mutluluğu yaşatan sporcumuzu ve yöneticileri bu başarılarından dolayı kutladı. Vali Altıparmak Tenis sporunun daha yaygın bir hale gelmesi ve Muhammet gibi bu alanda başarılı sporcuların yetişmesi adına herkesin yararlanabileceği en az iki kapalı Tenis Kort’unun bu yıl içinde Erzurum’a yapılacağının müjdesini verdi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın ikinci konuğu Kristal Paten Spor Kulübü Sporcusu 12 yaşındaki Emre Bingöl’dü. Emre Bingöl,Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası Novice kategorisinde Türkiye 2. liği elde ederek yine Erzurum’a bu branşta ilk başarıyı kazandıran sporcu oldu.

Ziyarette Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a şampiyona hakkında bilgiler veren Kristal Paten Spor Kulübü antrenörü Mehmet Güneş, amaçlarının başarı, hedeflerinin olimpiyat madalyaları olduğunu söyledi. Güneş, Erzurum tarihinde bir ilk olarak Türkiye Şampiyonası’nda başarı elde eden sporcuları Emre Bingöl’ün, özellikle 2019 EYOF’a hazırlanmasında destek beklediklerini söyledi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ta başarılı sporcumuz Emre Bingöl ve Antrenör Mehmet Güneşi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ederek, Emre’nin olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanması için Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Vali Altıparmak ziyaretleri sonunda başarılı sporcularımız Muhammet Tunahan Kurt ve Emre Bingöl’ü altınla ödüllendirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.