'Bylock' Kullanan 16 Dib Çalışanı Gözaltına Alındı

'Bylock' Kullanan 16 Dib Çalışanı Gözaltına Alındı
İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, (FETÖ soruşturması kapsamında daha önce devlet memurluğundan çıkarılan 16 DİB çalışanı gözaltına alındı. Zanlıların, örgütün gizli yazışma programı "ByLock" kullandıkları belirtildi

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ) soruşturması kapsamında daha önce memuriyetten çıkarılan Diyanet İşleri Bakanlığı (DİB) eski çalışanı 16 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce görevlerinden uzaklaştırılan ve sonrasında devlet memurluğundan çıkarılan DİB eski çalışanı 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah İzmir, Manisa, Çorum ve Sakarya'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 16 zanlı gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin firari zanlıların yakalanması için operasyonlara devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan zanlıların FETÖ/PDY mensuplarının haberleştiği gizli yazışma programı "ByLock" kullandıkları belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.