"Bylock" Kullandığı Ortaya Çıkınca Mahkemede Tutuklandı

"Bylock" Kullandığı Ortaya Çıkınca Mahkemede Tutuklandı
Kırşehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında il yapılanmasında yer aldıkları ileri sürülen 17'si tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi- Duruşmada, tutuksuz yargılanan Ö.T telefonunda "ByLock" tespit edilmesi nedeniyle tutuklandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün il yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen 17'si tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 13 tutuklu, 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Tutuklu 4 sanık ise başka cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Duruşmanın dünkü celsesinde talimatla alınan tanık ifadeleri ve sanıkların cep telefonlarıyla ilgili Kayseri Kriminal Polis Laboratuvarı'ndan gelen raporların okunmasını tamamlayan mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasını aldı. Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını, telefonunda "ByLock" tespit edilen Ö.T'nin tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaası ile ilgili sanıklar ve avukatlarının savunmalarını aldı. Tutuklu sanıklar sağlık gerekçeleri ve uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliyelerini, tutuksuz sanıklar ise beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, telefonunda "ByLock" çıkması nedeniyle tutuksuz sanık Ö.T'nin tutuklanmasına karar vererek duruşmayı 23-24 Mayıs'a erteledi. Ö.T, duruşma sonunda işlemleri için gözaltına alındı.

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete FETÖ/PDY'ye finansman sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan 2016'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, şüphelilerden 17'si tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında, "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, 16 gayrimenkulü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.