Uğur Özteke

Uğur Özteke

CABBARCA TESPİTLER…

CABBARCA TESPİTLER…

Biz haftayı yine sizlerden dahası Cabbar rumuzlu okurumuzun haklı isteklerini ve düşüncelerini sizlerle paylaşarak tamamlamak istiyoruz.

Önce Kafem’lerle ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isterim.

Kafem’ler Tahir Başkan’ın bir fikri bir düşüncesi.

Ve genel anlamda Kafem’ler inanılmaz bir tırmanış ile gerçekten de hizmetten sunuma marka oldu. Bu sektörde çok zor olan istikrarı sağlayan Kafem’lerin sektörde ki esnafa zararının dokunmasından endişe eden başkan bu işten kurtulabilmek için de formül arayışında. Kurtulmak kolayda bu çizgi tutturulmaya devam eder mi edemez mi? Edemez ise bu kadar emeğe yazık olur endişesi de hakim.

Neyse biz gelelim Cabbar Bey’in düşüncelerine ve haklı tespitlerine;  

“Şehrimizin parkları ve Kafem’lerin emeği geçen büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan ve çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz.

 Yapıcı eleştiri olarak;

1- Kent Ormanlarında saat 20 de kapanış gerekçesi ile en geç 21.30'da piknik alanını terke zorlanıyor. Piknik için günün en güzel vakitleri stresle geçirtiliyor. Akşam namazı 20'den sonra okunuyor halbuki.

2- Kafemlerde (Meram Son Durak - Evliya Çel.) saat 21. civarında aşçı mesaisi bittiği gerekçesi ile bazı yiyecekler bulunmuyor. Çocuklara anlatamıyoruz bunu.

3- Evliya Çelebi Parkına saç böreği (özür dilerim ifade ettiğim için ama söylemek lazım) yemek için oğlumuzu götürmek istedik, çok istemişti. Arabamız olmadığı için yürüyerek gittik ve biraz da geciktik. Saat ifade ederek veremeyeceklerini kabaca bir dille söyledi garson. Halbuki çalışan ablalar hâlâ devam ediyorlardı. Gidin onlara söyleyin dediler, eşimin ve oğlumun yanında çok mahcup oldum, gidip de söylemedim tabi. Kabul ediyorum durumu ama nezaket çok önemli, bu kabalık kabul edilemez.

4- Türk Yıldızları Parkı'na girmek için Havaalanı kavşağını dolaşmak gerekiyor.

İzninizle bir kaç eleştiri daha yapacağım. Ama vatandaş adına faydalı olabileceğine inandığım için;

- Kafem’lerde yiyecek ve içecek ücretleri piyasanın çok çok üzerinde. Bir kahve-nescafe -capucccino- milk shake 8- 15 TL arası. Bir porsiyon dondurma veya tatlı 10-15 TL. Bırakın 4 kişilik bir aileyi yalnız gideni bile acıtıyor rakamlar... Eminim herkes hemfikirdir benimle bu konuda.

Ayrıca;

Sille'de köy içinde bulunan çeşmelerden su doldurmak bir işkence, acilen bu konuya bir el atılması lazım.

- Kelebekler Vadisindeki tuvalet ve çeşmeler çok yetersiz. Çocuk parkı (kaydıraklı olan) akşam hizmete kapalı idi”….

Bu tespitler tamamen bir vatandaşın eşi ve çocuğu ile şehrimizin farklı bölgelerinden yaşadıkları ve üzüldükleri.

Yöneticilerimizin başkanlarımızın mutlaka bu konularda haklı birer gerekçeleri vardır.

……….

Kafem’lerden söz edince biz de gördüğümüz iyi ve kötü bir örneği sizlerle paylaşmak isterim. Meram Yeni Yol üzerindeki Evliya Çelebi Parkı şehrin en gözde yerlerinden. Tabii buradaki Kafem’de. Bir süredir burada yürüyüş yapan insanlarımız yürüyüş yolunun bozukluğundan yakınıyorlardı. Evet doğruydu ama bu yol bu kadar kısa sürede yürümekten bozulmamıştı ki. Bu yürüme yolunda motorlular şov yaparlarsa buraya yol mu dayanır?

Ve yakın zamanda bir gün gördüm ki belediye çalışanları bozulan yolları yeniden yeniliyorlardı.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sözler hakikat değildir, ağızdan çıkan seslerdir. Hakikati öğrenmek için söze değil yaşamaya ihtiyaç vardır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Yanımızda eşimiz, arkamızda çocuklarımız var iken otomobilin açık camından dışarıya tükürmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR