Çad'daki devlet başkanı seçimi

Çad'daki devlet başkanı seçimi
Devlet Başkanı Deby, seçimin iyi geçtiğini söylese de muhalefet oylamada usulsüzlükler yapıldığını iddia ediyor

ENCEMINE (AA) - Çad Devlet Başkanı Idriss Deby, ülkede dün yapılan devlet başkanlığı seçiminin başarılı geçtiğini söyledi.

Yurtsever Selam Hareketi (MPS) Partisi'nin adayı olarak seçimde yarışan Deby, başkent Encemine'de oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, bazı anlaşmazlıklar yaşanmış olsa da seçim süreci boyunca taraflarla diyalog içinde olduklarını belirterek, bu seçimle Çad'da birlik ve beraberliğin güçleneceğini ifade etti.

Deby, seçimin şeffaf bir ortamda düzenlendiğini, bu nedenle Çadlıların kararına saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan Deby'nin rakibi Saleh Kebzabo ise seçim kapsamında bazı bölgelerde usulsüzlük yapıldığını ve askerlere, tek bir adaya oy vermeleri için baskı yapıldığını iddia etti.

Muhalefetten Kalkınma ve Yenileme için Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Kebzabo, her şeye rağmen seçimin ülkede değişimin başlangıcı olması temennisinde bulundu.

Çad'da dün gerçekleştirilen devlet başkanı seçiminde, 26 yıldır iktidarda olan Deby dahil 13 aday yarıştı. Uzmanlara göre, seçimde şimdilik İdriss Deby önde gidiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.