Çadırda 'demokrasi nöbeti'

Çadırda 'demokrasi nöbeti'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'nün darbe girişiminin ardından "meydanlara çıkın" çağrısına uyarak Atatürk Havalimanına yürüyen 61 yaşındaki Muzaffer Yenici, burada kurduğu çadırdı "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "meydanlara çıkın" çağrısına uyan Kilisli Muzaffer Yenici, "demokrasi nöbeti"ne Atatürk Havalimanının ana giriş kapısındaki yeşil alanda kurduğu çadırda devam ediyor.

Kilisli 61 yaşındaki Muzaffer Yenici, 15 Temmuz gecesi başarısız olan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli medya organları aracılığıyla yaptığı "meydanlara çıkan" çağrına uyarak, harekete geçti.

Yenici, askeri kalkışmanın hemen ardından geldiği Atatürk Havalimanının ana giriş kapısında bir süre bekledi. Giriş kapısının yan tarafındaki yeşil alana çadır kuran Yenici, demokrasi nöbeti tutmaya başladı.

Muzaffer Yenici, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktığını belirterek, İstanbul'a çocuklarının yanına geldiğini, televizyonda bu olayları duyduktan sonra Avcılar'dan havalimanına kadar yürüdüklerini söyledi.

"Buraları çapulculara bırakacak halimiz yok."

Yollar kapalı olduğu için yürüyüşlerinin yaklaşık 4 saat sürdüğünü ifade eden Yenici, "O günden beri de burada çadırımızı kurduk nöbet bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız ne zaman 'terk edin' derse o zaman terk edeceğiz." diye konuştu.

Yenici, darbe girişiminden sonra havalimanından hiç ayrılmadığını vurgulayarak, "Üç günden beri burada bekliyorum. Vatanı bekliyoruz. Buraları çapulculara bırakacak halimiz yok. 3-5 çapulcu yüzünden Türkiye'yi bu duruma mı getireceğiz? Sonuna kadar, ölene kadar buradayız. Cumhurbaşkanımız ne zaman 'gidin' diyecekse o zaman gideceğiz. Bunun başka yolu yok. Ölmek var, dönmek yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.