Uğur Özteke

Uğur Özteke

Cafelerde Günlük Ciro 350 Bin Lira İmiş

Cafelerde Günlük Ciro 350 Bin Lira İmiş

Konyalının nargile keyfini, kafe tutkusunu anlayabilmiş değilim. Eşimi, dostumu, vatandaşı da anlayabilmiş değilim. Bu cahilliğimi ticaretten anlamama bağlarım. Neyse ben yine bu konuda kara cahil kalmaya hazırım. Ama benim tereddütlerim ile ortadaki gerçeği ifade edebilmem adına çok önemli bir rakamı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Konya’nın kafe işinde bugün için tartışmasız 1 numarası olan dostum geçen akşam yavaşça kulağıma doğru eğildi ve “Stadyumun oradan şu bizim Meram’a kadar olan kafelerde günlük dönen parayı biliyor musun?” dedi.

Şaşırdım. Salak salak yüzüne baktım ve “Sen benle dalga mı geçiyorsun? Ben içtiğim şu kahvenin adını da bilmem fiyatını da. Ama sen bana kösüyon(!) ben de zevk alıyorum” deyince karşılıklı gülüştük. (Aslında oturup benim ağlamam gerekiyordu)   

Dostumuz devam etti, “Bak Uğur abi bu kafelerde günlük ciro 350 bin lira”… Ne demek istediğini benim anlamadığımı fark edince devam etti, “Uğur abi ne bakan. Günlük ciro 350 bin lira. 350 bin lira”…

….

Bizim mevzu uzadı gitti. Bu günlük paranın çok büyük rakam olduğunu bana detaylı olarak anlattı. Mutlaka rakamların dilinden anlayanlar bunun ne demek olduğunu şimdi daha iyi anlayacaklardır. Ne diyelim hayırlısı olsun. Bol kazançlar.

MERAM DEMİŞKEN

Meram’dan söz edince Meram’da tatil yapan insanlarımızın genel bir şikayeti vardı. Mesela bir okurumuzda dün sabah aynı konudaki şikayetini şöyle dile getiriyordu, “Hayırlı bayram sonları, Meram köprüsü civarı sineklerden bayramda bütün komşular ve gelen misafirler etkilendi. Bazıları sizin burası köy gibi sineklenmiş dahi dediler. Galiba ilaçlama ekipleri bir süredir izinli. Bir de Meram köprü civarında gece gürültü yapan işyerleri saat 23’te kapatmaları gerekmez mi? Lunaparka benzeyen uydurma yerin işletme ruhsatı var mı? Orası da gece yarısına kadar gürültü yapıyor. Yetkililere ve belediyeye duyurulur.”…

….

Teşekkürler… Siz gibi hassas ve duyarlı okurlarımıza bu vesile ile bir kez daha sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 

HASTALARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ…

Bayram genel anlamda güzeldi. Uzun süredir görüşemediğimiz sevdiklerimizle ya da bayram vesilesi ile “merhaba” dediğimiz dostlarımızla sohbet ederken yeni yeni hastalarımıza ulaştık. Mesela çok değerli büyüklerimden Veli Nurullahoğlu abimiz ile Ali Yeğin abimizin eşleri ramazan ayı içerisinde birer ciddi ameliyat geçirmişlerdi. Hastalarımızın durumu Allah’tan çok iyi idi. Yine dün görüşme yaptığımız değerli dostumuz Hayati Çimen abimizin babası Selçuklu Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyormuş. Yine KOMBASSAN’ın kurucusu müthiş beyin Haşim Hoca’nın geçirdiği beyin ameliyat sonrası sağlık durumu hızla iyiye gidiyormuş.

Biz tüm şifa bekleyen insanlarımıza Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyoruz ve yakınlarına da geçmiş olsun diyoruz.      

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hoşlanmadığınıza sabretmedikçe, hoşlandığınızı elde edemezsiniz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bencillikten ve “hep bana hep bana” zihniyetinden kurtulduğumuz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR