Çağla Büyükakçay'dan tarihi galibiyet

Çağla Büyükakçay'dan tarihi galibiyet
Roland Garros'ta Çek rakibini 2-0 yenen milli tenisçi Çağla, bir grand slam turnuvasında tek kadınlarda ana tabloya kalan ilk Türk kadın tenisçi oldu.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Türkiye'yi temsil eden Çağla Büyükakçay, Çek Klara Koukalova'yı 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi ve bir ilke imza attı.

Çağla, Türk tenis tarihinde, bir grand slam turnuvasında kadınlarda ana tabloya yükselen ilk sporcu oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasındaki tek kadınlar elemeleri üçüncü tur maçında, dünya sıralamasının 85. basamağındaki Çağla, dünya 131 numarası Çek Koukalova ile karşılaştı.

İki sette de rakibine karşı rahat üstünlük sağlayan Çağla, sahadan 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 galip ayrılarak adını ana tabloya yazdırdı. Milli tenisçinin 1. turdaki rakibi, çekilecek kuranın ardından belli olacak.

-"Çok mutluyum" -
Maç sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan Çağla, ana tabloya yükselmenin kendisi için çok büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Ana tabloda yer almak, benim için bir Türk kızı olarak çok heyecan verici, çok mutluyum. Bugünkü kura da çok önemli olacak, umarım şansım yaver gider." dedi.

Elemelerdeki başarısını agresif oynamasına bağlayan Çağla, "Bu sene, en iyi senem. Sonuç olarak, turnuvaya çok ümitli geldik. Maç maç gitmeyi hedefledik ve ilk müsabakadan itibaren çok zorlu rakiplerim vardı. Bir ilki gerçekleştirdiğim için çok mutluyum, bugün gerçekten çok iyi oynadım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.