"Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi olsun"

"Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi olsun"
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:"Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi, sevileni, bilinen bir oyuncusu statüsünü yükselsin istiyoruz"- "İnanın yıldızlar gelseydi de hiç fark etmezdi. Azarenka da gelseydi, daha iyileri de olsaydı, biz bu kortta şamp


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaşan milli tenisçi Çağla Büyükakçay'ın başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, WTA turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Türk tenisçi unvanını alan Çağla'nın grand slamlerin vazgeçilmez ismi olmasını istediklerini ifade etti.

Çağla'nın TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'ndaki mücadelesine değinen Durmuş, şunları kaydetti:

"İlk turu geçtikten sonra Çağla'yla sohbet ettim. Finali gözüne kestirdiğini gözlerinden anladım. Müthiş bir öz güven ve rahatlığı vardı. Bana o enerjiyi verdi. Çağla final oynadı ve şampiyon oldu. Muhteşem bir yürek. Dünya 21 numarasını yendi, 60 numarayı finalde geçti. Kendisinden iyi sıralamada olanları, kendisi iyi olduğu için yendi. Çağla kızımızın yüreğine inanıyoruz. Biz de takım olarak onun arkasındayız. Her şeyimiz ona feda olsun. Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi, sevileni, bilinen bir oyuncusu statüsünü yükselsin istiyoruz."

Turnuvanın kendileri için muhteşem geçtiğini vurgulayan Durmuş, "Tüm ülkemize şunu söyledik, 15 günü bir bayram havası şeklinde yaşayalım. İstanbul Cup'tan memnun olmamak mümkün mü? Bir hafta 10 gün öncesinde, 'sporcular çekildi, acaba yıldızlar olmayınca nasıl olur, seyirci gelir mi?' diye sorularla karşılaştık. Kura çekilişinde sağ tarafımda Çağla, solumda İpek vardı. 'Türkiye olarak dünyanın en güzel organizasyonlarını yapıyoruz ama artık kendi yıldızlarımız kortlarda şampiyon olacak, dünya yıldızları biz olacağız' demiştim. Allah söyletti. Hem Çağla hem İpek şampiyon oldu." diye konuştu.


- "Azarenka da gelse şampiyonluğa adaydık"


Cengiz Durmuş, bundan sonra bütün turnuvalarda şampiyonluğa aday olduklarını aktararak, "Bu turnuvada dünya 20 numarasından başlayın, ilk 100'deki oyuncular vardı. İnanın yıldızlar gelseydi de hiç fark etmezdi. Azarenka da gelseydi, daha iyileri de olsaydı, biz bu kortta şampiyonluğa adaydık. Bundan sonra da adayız. İşimiz elbette kolay değil. Zor bir arenanın içindeyiz. Biz de boş durmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Çağla'nın şampiyonluğuna her zaman inandığını anlatan Durmuş, "Çağla kızım kortta tek başına değil. Müthiş bir yürek. Onun arkasında antrenörü, ailesi, federasyonu, kulübü, bakanlığımız var. Başarının altında çok ciddi bir takım çalışması var. Asla bir tesadüf değil. Yıllardır planlanmış olan adım adım gidilen bir başarıdır. Bunun mutluluğunu yaşıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Çağla'nın dünya sıralamasında 82. sıraya çıktığını hatırlatan Durmuş, yeni hedefin Olimpiyat Oyunları'na katılmak olduğunu vurgulayarak, "Çağla, hep ilkleri başararak gelen bir sporcu. Dün de şampiyon olarak kariyerinin en üst noktası 82 numaraya yükseldi. Hedefimiz olimpiyat. Olimpiyat potasına girdi. 10-15 sıra daha yükselmemiz lazım. Çağla'yla yine bir ilki başarıp, Rio'da onunla ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Hazirana kadar bunun için süremiz var." değerlendirmesinde bulundu.


- "Her şey bir hayalle başlıyor"


Cengiz Durmuş, Çağla'nın artık çok daha iyi oyuncuları yenerek şampiyonluklar yaşayacağını kaydetti.

Çağla'nın bu şampiyonluğunun bir hayalle başladığını aktaran Durmuş, "Hayalleri gerçekleştirmek için planları doğru yapmak zorundasınız. Bu işler çok kolay değil. Dünyanın en iyileri gelsin, bizim çocuklarımız da burada şampiyon olsun hayalimiz vardı. Bu gerçekleşti. Çok daha iyilerini yenerek şampiyon olmamız da artık hayal değil. Çok karakterli sporculara sahibiz." dedi.

Çiftlerde Romanyalı partneri Andreea Mitu'yla şampiyonluğa ulaşan İpek Soylu'nun da başarılı bir sporcu olduğunu dile getiren Durmuş, "İpek 20 yaşında. İpek'in omzuna daha fazla yük bindi. İpek'in çiftlerde şampiyon olması, tartışılmaz bir başarı. Her ikisinin de yüreğine sağlık. Büyük heyecan yaşattılar ülkemize. Özellikle bu bir takım işi. Ülkemizin her noktasından bize bu enerjiyi veren insanlar, bu korta odaklandı." şeklinde konuştu.

Çağla'nın başarısından sonra tenise olan ilginin artacağını anlatan Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlgide istediğimiz seviyede değiliz. Lisanslı sporcu sayısında 10 binden 40 bine çıktık. Hedef milyonlar olmalı. Bir de şöyle bakmak lazım. 40 bin lisanslı sporcuyla dünya ilk 100'üne sporcu sokmak muhteşem bir iş. Bu lisanslı sporcu sayısıyla çok büyük başarı elde ettiğimiz kesin. Tabana yayılıp, Anadolu'nun her yerinde olalım istiyoruz. Başarı arttıkça kar topu gibi büyüyeceğiz."

"Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi olsun"

"Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi olsun"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.