'Çağrı Heyeti üyelerine cezai işlem uygulandı'

'Çağrı Heyeti üyelerine cezai işlem uygulandı'
MHP Genel Merkezi'nin avukatı Bulut, Ankara Valiliğince, MHP Olağanüstü Kongresini Ankara il merkezi dışında topladıkları gerekçesiyle Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında cezai işlem uygulandığını bildirdi

MHP Genel Merkezi'nin avukatı Yücel Bulut, Ankara Valiliğince, MHP Olağanüstü Kongresini Ankara il merkezi dışında topladıkları gerekçesiyle Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında cezai işlem uygulandığını bildirdi.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Haziran 2016'da Ankara'nın il merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan Akyurt ilçesinde "sözde MHP Olağanüstü Genel Kurulu"nun yapıldığını belirtti.

Bir üst kurul delegesi tarafından Ankara Valiliğine yapılan şikayet üzerine, Olağanüstü Genel Kurulu Ankara il merkezi dışında ve ayrı bir "yargı çevresi" Akyurt İlçesinde toplayan Çağrı Heyeti hakkında inceleme başlatıldığını vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Başlatılan inceleme neticesinde, Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında, Siyasi Partiler Kanununun 118. maddesinin yollamasıyla Dernekler Kanunu 32/b maddesi uyarınca cezai işlem uygulandığı öğrenilmiştir.

Dernekler Kanunu 32/b maddesi, 'Genel kurulu süresinde toplantıya çağırmayan, genel kurul toplantılarını kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak veya dernek merkezinin bulunduğu veya tüzüğünde belirtilen yer dışında yapan dernek yöneticilerine 500 Türk Lirası idari para cezası verilir. Mahkemece, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak yapılan genel kurul toplantılarının iptaline de karar verilebilir' şeklindedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.