Calais'deki sığınmacıların "vahşi ormanı" tahliye edilecek

Calais'deki sığınmacıların "vahşi ormanı" tahliye edilecek
Mahkemenin Calais sığınmacı kampının bir bölümünün tahliyesi konusundaki kararının uygulanacağı bildirildi

PARİS (AA) - Fransa'da mahkeme, Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de bulunan ve "vahşi orman" olarak adlandırılan sığınmacı kampının bir bölümünün tahliye kararının uygulanacağını bildirdi

Nord-Pas-de-Calais Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Lille İdare Mahkemesi'nin kampın güney kısmına ilişkin daha önce verdiği tahliye kararını uygulayacağı duyuruldu.

Valiliğin daha önce yaptığı açıklamada, kampın güneyinde 800 ila 1000 kişinin yaşadığı kaydedilmiş yardım dernekleri ise tahliyeden en az 3 bin kişinin etkileneceğini belirtmişti.

Lille İdare Mahkemesi, kamp sakinlerinden geçtiğimiz salı 19.00'a kadar kampı boşaltmaları ve arzulayanların bölgedeki konteynerlere yerleşmelerini istemiş, karar hem Fransa'da hem İngiltere'de büyük yankı uyandırmıştı.

Karara, İngiliz bir yardım kuruluşu itiraz etmiş ve karar ertelenmişti.

Calais kentinde çoğu Suriye, Irak, Eritre ve Afganistan'dan gelen yaklaşık 5 bin sığınmacı yaşıyor. Calais, İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacılar için önemli bir ''çıkış yolu'' olarak görülüyor.

Fransa, kentteki sığınmacıların yaşadığı kampların gayriinsani koşulları yüzünden uzun zamandır Avrupalı insan hakları derneklerinin ve sivil toplum örgütlerinin sert tepkisini üzerine çekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.