Çalışan emekliler ve emekli çiftçiler müjde: İkramiye tarihi netleşti

Çalışan emekliler ve emekli çiftçiler müjde: İkramiye tarihi netleşti
 Editör
Çalışan emekliler ve ÇKS kaydı bulunan emekli çiftçilerin yoğun talebi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gerekli düzenlemeler yapıldı. İkramiyelerin hesaplara geçeceği tarih de netleşti

Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılmış, çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesinden yararlanamadı. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilerin de 5 bin liralık ikramiyeden faydalanacağını açıkladı.

MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NDAN ONAY ÇIKTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'ndan çıkan karar ile çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesi onaylandı.

Yaklaşık 10 milyon çalışmayan emeklinin yararlandığı ikramiye ödemeleri kasım ayının ortasında ödenmeye başlanmış ve üç gün içerisinde tamamlanmıştı. Çalışan emeklilere ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere verilecek ikramiyenin 2024 yılının Ocak ayında hesaplara geçmesi bekleniyordu. Ancak Meclis’te yapılan yoğun çalışmayla birlikte ödemelerin yeni yıla kalmadan hesaplara geçmesine yönelik bir durum da söz konusu.

alisan-emekliler-ne-zaman-alacak.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HESAPLARA GEÇEBİLİR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenlemenin önümüzdeki Çarşamba günü yasalaştırılması bekleniyor.

Farklı haber sitelerinde yer alan bilgilere göre, AK Parti Grup Başkanlığı çalışan emekliler ve ÇKS kaydı bulunan emekli çiftçileri kapsayan 5 bin TL değerindeki ikramiye ödemelerinin yeni yıl girmeden hesaplara geçmesi için bütçe görüşmelerinin hemen ardından Torba Yasa’nın kalan maddelerini görüşmek üzere mesai yapacak.

calisan-emekliler-ne-zaman-alacak1.jpg

Önümüzdeki hafta Çarşamba gecesi bütün maddelerin Genel Kuruldan geçirilmesi planlanıyor. Kaynaklar, bankalara gerekli talimatların iletildiğini, ödemeyle ilgili hazırlıkların yapıldığını, 2023 Aralık ayının son iki mesai gününe tekabül eden 28-29 Aralık günlerinde bu ödemelerin ilgililerin hesaplarına geçmesinin kuvvetle muhtemel bir durum olduğunu ifade ediyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.