Çalışanlar destek verdi 'sigarasız şirket' oldu

Çalışanlar destek verdi 'sigarasız şirket' oldu
İzmir'de personeline sigarayı bırakmaları için eğitim ve psikolojik destek veren Folkart Yapı, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'ne "sigarasız şirket" olarak girdi

İzmir'de personeline sigarayı bırakmaları için eğitim ve psikolojik destek veren Folkart Yapı, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'ne "sigarasız şirket" olarak girdi.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "sigarasız şirket" olma hedefiyle 2016 başından bu yana uyguladıkları "dumansız hava sahası" projesine sigara içen personelin tam destek verdiğini bildirdi.

Şirkete iş başvurusunda bulunanlarda sigara içmeme şartını aradıklarını belirten Sancak, şantiyeler dışında şirket bünyesinde çalışan 180 kişiden sigara içen 30'unun da sigarayı bırakması için yıl başında ortak bir karar aldıklarını anlattı.

"Bunun mümkün olduğunu herkese gösterdik"
Kendisinin de geçmişte tiryakilik düzeyinde bir sigara bağımlısı olduğunu ifade eden Sancak, şunları kaydetti:

"Sigara içen çalışanlarıma, 'gelin şirkette 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'ne kadar sigarayı tamamen bırakalım' dedim. 'Ne yapacaksak yapalım, her türlü eğitimi, psikolojik desteği sağlayalım, maddi ve manevi her türlü yanınızdayım' dedim. Arkadaşlarımın da çok hoşuna gitti bu fikir ve 5 aydır bu 30 kişi güzel bir mücadele örneği göstererek sigarayı bırakmış oldu. Artık şirketimizde çalışan 180 kişi arasında sigara içen yok. Bunun mümkün olduğunu herkese gösterdik."

Bu projenin iyi bir örnek oluşturduğunu, deneyimlerini diğer şirketlerle paylaşmaya hazır olduklarını anlatan Sancak, projeye gönülden destek veren çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.