Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Tekirdağ'da

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Tekirdağ'da
Müezzinoğlu: - ''Türkiye dünya ile yarışan bir ülke. Önümüze dünya kadar tuzaklar kurulabilir, dünya kadar olumsuzluklar çıkartılabilir ama bu büyük Türk milletinin o muasır medeniyet seviyesinin üzerine yürüyebilecek iradesi de var, gücü de var, dinamikl

TEKİRDAĞ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Türkiye dünya ile yarışan bir ülke. Önümüze dünya kadar tuzaklar kurulabilir, dünya kadar olumsuzluklar çıkartılabilir ama bu büyük Türk milletinin o muasır medeniyet seviyesinin üzerine yürüyebilecek iradesi de var, gücü de var, dinamikleri de var.'' dedi.

Müezzinoğlu, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, bir ilaç fabrikasında işçilerle bir araya geldi. İşçilerle sohbet eden Müezzinoğlu, daha sonra ilaç sanayisi temsilcilerini dinledi.

Daha sonra fabrika bahçesinde işçilerle iftar yapan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, ilaç sektörünün Türkiye için çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi.

Hükümetin ilaç sektörünü stratejik olarak önemsediğini belirten Müezzinoğlu, Türkiye'de ilaç sanayisine bütçeden çok ciddi bir ödeme yapıldığını aktardı.

Bu harcama rakamının yaklaşık yüzde 55-60'ının ithal edilen ilaçlar, kalan kısmının ise yerli ve milli üretim ile karşılandığını bildiren Müezzinoğlu, ''Dünya son 150 yıllıdır özellikle gelişmiş dünya, akıl terini dökerek, geri kalmış ülkelerin veya gelişmekte olan ülkelerin, alın terini ne yazık ki acımasızca sömürdü, sömürmeye devam ediyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün miras olarak bıraktığı bu genç Cumhuriyet'te bizlere bir vasiyeti var. 'Bu büyük Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır' diyor. Öyleyse o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe gidebilmek için alın teri kadar akıl teri de dökmemiz gerektiğine inanıyorum. Birilerinin akıl teri dökerek bizleri daha çok sömürmesine müsaade etmememiz gerekiyor. O nedenle akıl terinin en çok döküldüğü alanlardan biri de ilaç endüstrisi, ilaç sanayi ve ilaçta yenilikleri özellikle biyoteknolojiyi ülkemize mutlaka kazandırabilen ve biyoteknoloji ile birlikte dünyanın da tüketimine ürettiklerini de sunabilen bir millet halinde, bir üretim merkezi haline gelebilmeyi başarabilirsek işte o zaman bize vasiyet olarak bırakılan muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o büyük Türkiye hedefine yolculuğumuzu sağlıklı yapabiliriz. Bu yolculukta başarılı olabiliriz.'' diye konuştu.

İlaç sanayisinin gelişmesi için her zaman gayret gösterdiğini ifade eden Müezzinoğlu, yerli insülin konusunun kendilerini çok heyecanlandırdığını kaydetti.

Yerli insülin konusunda epey bir yol alındığını vurgulayan Müezzinoğlu, ''Birbirimizi anladık, paylaşarak bu ülkeye bu kazanımı sağladık. Ülkem adına mutluyum ve ülkemin geleceği adına da umutluyum.'' ifadelerini kullandı.


- ''Türkiye dünya ile yarışabilen bir ülke''

Türkiye'nin çok güçlü ve büyük bir ülke olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, Türk milletinin hiçbir zaman üzerinde oynanmaya çalışan oyunlara gelmeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin büyümesinden bazılarının rahatsızlık duyduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''Türkiye dünya ile yarışan bir ülke. Önümüze dünya kadar tuzaklar kurulabilir, dünya kadar olumsuzluklar çıkartılabilir ama bu büyük Türk milletinin o muasır medeniyet seviyesinin üzerine yürüyebilecek iradesi de var, gücü de var, dinamikleri de var. Özellikle çok güçlü bir genç nüfusumuz var. Her bir yaşta 1 milyon 250 bin genci olan her 5 yaşlık dilimde 6 milyon genci olan bir ülkenin mensuplarıyız. Bu alanda gençlerimizle birlikte geleceğe o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe güçlü yürüyebilmenin umudunu taşıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte nitelikli gençlik ve nitelikli genç istihdamına özel eylem planları hazırlıyoruz. 2016 yılında yaşadığımız olağanüstü olumsuzlukların sıkıntılarını geride bıraktık ve artık tekrar Türkiye yüzde 5'lerin üzerine çıkan bir büyümeyi yakaladı.''

Türkiye'nin istihdam alanında da hızla başarı sağladığını anımsatan Müezzinoğlu, yüzde 13'lere kadar yükselen işsizlik oranlarının yüzde 11.7'lere indiğini söyledi.

Gelecek ay bu oranın yüzde 11'in altında olacağını dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye'nin yarınlarının bugünden daha iyi olması için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.


- ''Bu milletin kaderi ile oynamak istediler ama başaramadılar"

Bakan Müezzinoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile bu milletin kaderiyle oynamak isteyenlerin başarılı olamadıklarını bildirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece yerli ve milli duruşu olan milyonların buna engel olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, o gece 249 şehidin, 2 bin 200 gazinin olduğunu hatırlattı.

Şehitlerin hiçbirinin elinde çakı veya bıçak dahi olmadan tankların önünde durduğunu anımsatan Müezzinoğlu, ''Bu milletin kaderi ile oynamak istediler ama başaramadılar. Tankların paletlerinin önüne başını eğdi ve koydu. Kadınlarımız 'senin silahın olabilir ama bu milletin kaderinin önüne koyacak göğsüm var, hadi vur vurabileceksen' diyerek cesur davrandılar. Onun için biz büyük bir milletiz. Gelecek hayalleri ve hedefleri olan bir milletiz. Bu gelecek hayallerimizden rahatsız olan içerideki ve dışarıdaki rakiplerimiz veya düşmanlarımız bazı oyunları önümüze getirebilirler. Ama biz tuzakları nasıl 15 Temmuz'da kaderine sahip çıkan millet ruhuyla aştıysak bundan sonra geleceğine sahip çıkan büyük bir millet ruhuyla aşacağımızdan hiçbir tereddüdüm yok.'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.