Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:
"Bizim özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz, bilmenizi istiyorum ki başka ülkelerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine benzemez. Birçok yönden benzemez. Bizim bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin şahsında yürüyen bir mücad

TRABZON (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ''Bizim özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz, bilmenizi istiyorum ki başka ülkelerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine benzemez. Birçok yönden benzemez. Bizim bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin şahsında yürüyen bir mücadeledir'' dedi.

Soylu, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın, dünü ama en önemlisi geleceği ifade eden bir anlam bütünü olarak bugün zihinlerde ve gönüllerde yer bulduğunu söyledi.

Soylu, şöyle devam etti:

''Şairin 'Korkma' derken söylediği, elbette sadece o güne ait değildir. 'Çatma kurban olayım ey nazlı hilal' derken aslında sadece hilalle konuşmamaktadır. Tarihle gelecekle dünya ile konuşmaktadır. Bizim özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz, bilmenizi istiyorum ki başka ülkelerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine benzemez. Birçok yönden benzemez. Bizim bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin şahsında yürüyen bir mücadeledir. Bizim bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz, aziz milletimizin iradesini yansıtan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin şahsında yürüyen bir mücadeledir. Dikkat edin, dünyada sivil toplum örgütlerinin gerçekleştirdiği ilk bağımsızlık mücadelesidir. Ülkenin her tarafındaki cemiyetlerle derneklerle gerçekleşen bağımsızlık ve özgürlük mücadelesidir.''

- ''İstiklal Marşı, bir medeniyetin ifadesidir''

Soylu, İstiklal Marşı'nın sadece büyük istiklal mücadelesinin anlatımı olmadığını da vurgulayarak ''İstiklal Marşı, bir medeniyetin ifadesidir. İstiklal mücadelemiz onun tacıdır, onun ulaştığı en yüksek noktadır. İşte bütün bunu taçlandıran ve ifade eden anlayış için bu akşam birlikteyiz'' diye konuştu.

''Dünyanın en pahalı arsasında oturuyoruz'' diyen Soylu, şunları kaydetti:

''Herkesin gözünün üzerinde olduğu bir arsada oturuyoruz. Eğer bu kadar pahalı bir arsada oturmasaydık bu kadar kıymetli bir marş, bu kadar kıymetli bir şiir ortaya çıkmazdı. Bu anlamı bizle bütünleştiren bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum."

Programa, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.