Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:
"Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Başka bir şeyle daha mücadele ediyoruz. İnsanımızın içine nifak sokan ve kamuda kamu marifetiyle Türkiye'yi eline geçirmeye çalışan, devleti eline geçirmeye çalışan paralel bir örgüt kuran ve burada insanımızı birbirine

TEKİRDAĞ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Başka bir şeyle daha mücadele ediyoruz. İnsanımızın içine nifak sokan ve kamuda kamu marifetiyle Türkiye'yi eline geçirmeye çalışan, devleti eline geçirmeye çalışan paralel bir örgüt kuran ve burada insanımızı birbirine düşüren ve Türkiye'nin özgürlüğüne kasteden bir paralel yapıyla da mücadele ediyoruz." dedi.

Soylu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin büyük bir medeniyet hareketi olduğunu ifade ederek, "AK Parti sadece siyasi bir parti adı değildir. Bir büyük medeniyet hareketi, tarihin ve büyük mirasımızın sahibidir" diye konuştu.

Millete verdikleri sözleri yerine getirdiklerini aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"Sokaklarda milletimize söz verdik, dedik ki; 'asgari ücreti yükselteceğiz'. Yükselttik mi? Bin liradan bin 300 liraya yükselttik. Helali hoş olsun emekçimize, çalışanımıza. Daha fazla hakkettiklerini biliyoruz. Dedik ki; 'emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız, onlarla birlikte de olacağız, onların da hayat standartlarını yükselteceğiz'. Seyyanen bin 200 lira, ayda 100 lira onlarla da beraber buluşturup sözümüzü ve taahhüdümüzü yerine getirdik. Onun üzerinden esnafımız emekli olan esnafımızın sosyal güvenlik destek primini bir şekilde ortadan kaldıracağız. Onların da hayat standardını yükselteceğiz."

Emekli esnafın yaşam standartlarını yükseltecek adımlar attıklarını belirten Soylu, "Tam 1 yılda, 650 bin esnaflık yapan emeklimiz yüzde 41'den yüzde 50'ye kadar maaşında bir artış sağladı. Ve onların da standartlarını yükselttik. Yetmedi, dedik ki; gençlerimize iş başı eğitimiyle beraber, onların rahatça istihdamla buluşabilmelerini sağlayacağız, bir yıl boyunca biz ödeyeceğiz." şeklinde konuştu.

2015 yılı ocak ve şubat ayında 14 bin 300 genç sadece 6 ay iş başı eğitim alırken, bu gün 33 bin 800 gencin tam bir yılık iş başı eğitimiyle buluştuğunu ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"Tam 250 bin gencimize sadece iş başı eğitimine uygun istihdam sağlayacağız. Ne söz veriyorsak yerine getiriyoruz. Dedik ki; 'lise bitiren evlatlarımız, gençlerimiz genel sağlık sigortasından 2 yıl, üniversite bitiren gençlerimiz genel sağlık sigortasından 2 yıl bu devletin ortaya koyduğu katkıyla beraber istifade edecek'. Dedik ki; 'genel sağlık sigortasında borcu olan gençlerimizi neredeyse 18-25 yaş arasındaki hepsinin borcunu bir şekilde ortadan kaldıracağız'. Bunların hepsini gerçekleştirdik. Hepsini yaptık. Kadınlarımıza birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, üçüncü doğumda 6 ay, çocukları okula gidinceye kadar da ebeveynlere yarı zamanlı çalışma anlayışını yine çalışma hayatının içerisine getirdik."

- "Sadece terörle değil Türkiye'nin özgürlüğüne kasteden bir paralel yapıyla da mücadele ediyoruz"

"Sadece ülkemizin bölünmez bütünlüğü değil, bir taraftan ülkemizin kalkınmasını da sağlamaya çalışan insanımızın hayat standardını yükseltmeye çalışan çok önemli vizyon projeler 2002 yılından itibaren nasıl gerçekleşmişse, aynen gerçekleşmeye devam edecek" diyen Soylu, "Şunu çok net söyleyeyim, biz hiç kimsenin o söylediğine, bu söylediğine bakmıyoruz. İster çatlasınlar, ister patlasınlar, 3. havalimanını da yapacağız, kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız ve burada haykırarak söylüyorum, dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız ve ay yıldızımızı dünyanın her tarafında allı ve şanlı dalgalandıracağız" ifadelerini kullandı.

Soylu, hükümet olarak sadece terörle mücadele etmediklerini, başka şeylerle de mücadele ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Başka bir şeyle daha mücadele ediyoruz. İnsanımızın içine nifak sokan ve kamuda kamu marifetiyle Türkiye'yi eline geçirmeye çalışan devleti eline geçirmeye çalışan paralel bir örgüt kuran ve burada insanımızı birbirine düşüren ve Türkiye'nin özgürlüğüne kasteden bir paralel yapıyla da mücadele ediyoruz. Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim. Hiçbir şey yapmamış olalım, 3. havalimanını yapmamış olalım, 20 bin kilometre bölünmüş yolları yapmamış olalım, 26 havalimanını 55 havalimanına çıkarmamış olalım. Yüzlerce barajı yapmamış olalım, 81 vilayete üniversite yapmamış olalım. Bu ülkede şehir hastanelerini bu ülkede helikopter ambulansları, uçak ambulansları getirmemiş olalım. Bu ülkeyi, sinsi planlarıyla ellerine geçirmeye çalışanlara hiçbir şey yapmasak da bir tek onları engellesek ve özgürlüğümüze ve şu ay yıldızlı bayrağımıza halel getirmesek yeter bize."

- "Demokrasiyi truva atı gibi kullanarak istismar etmelerine izin vermeyeceğiz"

Türkiye'ye şer odaklarıyla birlikte ihanet etmeye çalışanlarla mücadeleye devam edeceklerini anlatan Soylu, "Sayın cumhurbaşkanımızı hedef aldılar, kıymetli başbakanımızı hedef aldılar, AK Parti'yi hedef aldılar, sadece millet diyen, sadece bayrak diyen, sadece değerlerimiz ve medeniyet diyen bu aziz kadroları hedef aldılar. Ve bir şekilde tasfiye etmeye her türlü oyunu kurmaya çalıştılar. Bir gün okyanus ötesiyle beraber oldular, bir gün döndüler kandilde PKK kamplarında Türkiye'ye şer odaklarıyla beraber ihanet etmeye başladılar. Bilmenizi istiyoruz ki, kararlılığımızdan hiçbir şey ama hiçbir şeyden geri adım atmış değiliz" ifadelerini kullandı.

Soylu, şunları kaydetti:

"Demokrasi hakim olacak, milli irade hakim olacak, birilerinin arkasındaki anlayışla beraber istedikleri gibi bu ülkenin insanını demokrasiyi truva atı olarak istismar ettirmelerine hiç kimseye, demokrasiyi truva atı olarak kullanıp istismar etmelerine hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz. Bunu hep beraber sağlayacağız. Hep beraber gerçekleştireceğiz. Şimdi anayasa için yine çamura yatıyorlar. Bu kadar işi yapan AK Parti anayasa yapar mı? Darbe kanunlarını bertaraf eder, Türkiye'nin hak ettiği bir anayasayla milletimizin hak ettiği bir anayasayla kimseyi ötekileştirmeyen bir anayasayla ve milletimizin millet iradesinden kaynaklanmış değerlerimizle beraber bütünleşmiş bir anayasayla milleti buluşturur mu? Hiç merak etmeyin bütün bunları yapacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu millet kararını bu konuda da inşallah ferasetiyle beraber ortaya koyacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.