Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:
''Bu millet büyük bir millettir, aziz bir millettir ve bu millet kendine tuzak kurmaya çalışanlara tuzak kurmaz, bu millet kendine kalleşlik yapanlara kalleşlik yapmaz ama şunu ifade etmek istiyorum ki bu topraklarda Allah şahittir ki bir tek terörist kal

TRABZON (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ''Bu millet büyük bir millettir, aziz bir millettir ve bu millet kendine tuzak kurmaya çalışanlara tuzak kurmaz, bu millet kendine kalleşlik yapanlara kalleşlik yapmaz ama şunu ifade etmek istiyorum ki bu topraklarda Allah şahittir ki bir tek terörist kalmayacak ve bu evlatlarımızın kanına girenlerin de hesabı sonuna kadar sorulacaktır'' dedi.

Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kentte bir otelde düzenlenen şehit aileler ile birlik ve dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, bir sınavdan geçildiğini belirterek, ''Bu sınavdan geçerken elbette ki bu ülkenin nerede olduğunu, neyi ifade ettiğini, neyi ortaya koyduğunu, kimlerin bizi zayıflatmak istediğini, kimlerin de bu büyük medeniyeti geleceğe taşıma konusunda bizleri geri bırakmak istediklerini biliyoruz'' ifadesini kullandı.

''Kıymetli cumhurbaşkanımız, dün okyanus ötesinde bir yerde bir taraftan camiyi, bir taraftan ezan-ı Muhammediyi bir taraftan da orada onunla buluşmak isteyen insanları bir araya getirdi'' diyen Soylu, ''Eksiltmek istedikleri budur. Kardeşliğimizdir. Medeniyetimizi, bu geleneğimizi, göreneğimizi geleceğe taşıtmamaktır. Yapmak istedikleri on yıllardır, yüz yıllardır hep aynıdır' değerlendirmesinde bulundu.

- ''Bugün ne ile karşı karışıya kalındığını biliyoruz''

Soylu, ''Adım atarken, iş yaparken, haramla helali, doğru ile yanlışı ayırırken onların bizi gözlediğini, bizimle beraber olduğunu, bizi izlediğini biliyoruz'' ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son zamanlarda şehitlerimizin cenazelerine katılıyoruz. Cuma günü Diyarbakır'da tam 9 evladımızı uğurladık. Evlatlarını, annelerini, babalarını, yakınlarını, biz ne hissettik, onlar ne hissettiler, ne hissedecekler, şunu açıkça bilmenizi isterim. Attığımız her adımda bizden sonrada bu memleketi idare edeceklerin atacakları her adımda evlatlarımızın sorumluluğu ve emaneti omuzlarımızdadır. Yaptığımız her işte o bizim için bir ölçüdür. Ortaya koyduğumuz her kararda o bizim için ölçüdür. Bunu bilmenizi istiyoruz.''

Bugün ne ile karşı karşıya kalındığını bildiklerini dile getiren Soylu, ''Bizi nasıl bir sürece ittiklerini de çok iyi biliyoruz. Bugün Allah şahittir ki çok evlat gördük. Arkadaşını toprağa defnedip, 'Ben görev yerime dönmek zorundayım' diyen. Bu sadece korkusuzluk değildir. Bunu sadece korkusuzluk olarak nitelendirmiyorum. Bu tarif edilemeyen yüce bir duygudur'' diye konuştu.

Soylu, ''Biz size evladız'' diyerek, ''Bilmenizi isteriz. Devletimiz, hükümetimiz, tüm kurum ve kuruluşlarımız, sizin emrinizdedir. Çünkü bu topraklardaki varlığımız ancak sizin taşıdığınız o emanetlerle güçlüdür. Bunun farkındayız ve bilincindeyiz'' dedi.

- ''Hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecek''

Giresun'daki şehit cenazesine de katıldıklarını anımsatan Soylu, şunları kaydetti:

''Şehit cenazeleri bir taraftan bu milletin kendi özgün duruşunu hissettirirken, bir taraftan da milletimizin asil duruşu ile geleneği, göreneği ve inancıyla şehit cenazeleri bir sevaba ortak olma hadiselerinin ta kendisidir. Bu millet büyük bir millettir, aziz bir millettir ve bu millet kendine tuzak kurmaya çalışanlara tuzak kurmaz. Bu millet kendine kalleşlik yapanlara kalleşlik yapmaz ama şunu ifade etmek istiyorum ki bu topraklarda Allah şahittir ki bir tek terörist kalmayacak ve bu evlatlarımızın kanına girenlerin de hesabı sonuna kadar sorulacaktır. Hepinizin bunu bilmesini istiyorum."

Soylu, hiçbir şekilde bir müsamaha gösterilmeyeceğini de vurgulayarak, ''Kimin maşalıklarını, uşaklıklarını yaptıklarını biliyoruz. Kimin ellerinin bu işlerde olduğunu da biliyoruz. Sert kayaya çarptılar. Onları bu topraklardan söküp atacağız ve evlatlarımızın mezarlarına daha huzurla, daha başı dik ve daha onurlu gideceğiz'' şeklinde konuştu.

Programa, Bakan Soylu'nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çok sayıda şehit ailesi katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.