Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:
"Şimdi Avrupa Parlamentosu bir karar daha ortaya koyuyor. Neymiş, terörle mücadele konusunda yasamızı değiştirecekmişiz. Madem terör insanlığı tehdit etmiyor, gücünüz yetiyorsa Fransa'da 2 ay daha olağanüstü hali uzattınız hep beraber, Avrupa Parlamentosu

SAKARYA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi Avrupa Parlamentosu bir karar daha ortaya koyuyor. Neymiş, terörle mücadele konusunda yasamızı değiştirecekmişiz. Madem terör insanlığı tehdit etmiyor, gücünüz yetiyorsa Fransa'da 2 ay daha olağanüstü hali uzattınız hep beraber, Avrupa Parlamentosu olarak akıl verin de oradaki olağanüstü hali kaldırın bakalım." dedi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen Sakarya Girişimcilik ve İstihdam Fuarı'nın (SAGİF) açılış töreninde konuşan Soylu, burada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin huzurunu, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmak isteyenlerin fitnelerini, fesatlarını ortaya koymaya çalıştığını belirten Soylu, "Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, bugün Erzurum'da da istihdam fuarını yapıyoruz, Sakarya'da da istihdam fuarını yapıyoruz, gençlerimize iş, aş, huzur bulacağız. Türkiye'yi hep beraber büyüteceğiz. Biz ne yaptığımızı, nasıl adım attığımızı, neler ortaya koyduğumuzu biliyoruz." diye konuştu.

Soylu, gençlerin dünyanın en pahalı arsasında oturduklarını bilmelerini istediğini dile getirerek, bu pahalı arsaya herkesin sahip olmak istediğini, herkesin "altın coğrafya"nın bir şekilde kıymetini azaltabilmek, onu bir şekilde kendisi yöneltebilmek için gayret göstermeye çalıştığını söyledi.

"72 kriter dediler, 72 kriteri tamamladık." diyen Soylu, "Şimdi Avrupa Parlamentosu bir karar daha ortaya koyuyor. Neymiş, terörle mücadele konusunda yasamızı değiştirecekmişiz. Madem terör insanlığı tehdit etmiyor, gücünüz yetiyorsa Fransa'da 2 ay daha olağanüstü hali uzattınız hep beraber, Avrupa Parlamentosu olarak akıl verin de oradaki olağanüstü hali kaldırın bakalım." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Soylu, üniversite sayısını yıl sonuna kadar 200'e çıkaracaklarını, Türkiye'nin nitelik olarak insan kaynakları açısından doğusundan üstün, batısından da nicelik olarak üstün olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Kolay olmuyor, Bir taraftan 3. köprü, Körfez Geçiş Köprüsü, 3. havalimanı inşa ediliyor. Bir taraftan enerjimizi kendi kendimize yetecek kaynaklarımızla hem yenilenebilir enerjiyle hem nükleer santrallerle hem de güneş enerjileriyle beraber yepyeni bir adım atıyoruz. Türkiye 21. yüzyılda ortaya koyduğu büyük yürüyüşünü devam ettirmektedir, devam ettirecektir ama bizden önceki nesillerin bize emanet ettiği Türkiye'yi bizler daha iyi noktalara getirecek, siz gençlerimize emanet edeceğiz. İşte o buralardan geçecek. Bir taraftan üniversite-sanayi işbirliğini, bir taraftan üniversite-istihdam işbirliğini bir taraftan üniversite-gelecek işbirliğini hep birlikte ortaya koymayı bir şekilde kendimize vazife edineceğiz."

Daha sonra beraberindekilerle fuardaki stantları gezen Soylu, vatandaşların sorunlarını dinledi, onlarla fotoğraf çektirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.