Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Isparta'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Isparta'da
Bakan Soylu:- "Suriye'deki dert bizim derdimizdir. Bugün Irak'ta yaşananlar bizim derdimizdir. Bugün Kafkasya'da yaşananların tamamı bizim derdimizdir. Biz, sadece kendi derdimizle, kendi ürettiklerimizle, kendi günlük sorunlarımızla dertlenen bir anlayış

ISPARTA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Suriye'deki dert bizim derdimizdir. Bugün Irak'ta yaşananlar bizim derdimizdir. Bugün Kafkasya'da yaşananların tamamı bizim derdimizdir. Biz, sadece kendi derdimizle, kendi ürettiklerimizle, kendi günlük sorunlarımızla dertlenen bir anlayışın adı değiliz." dedi.

Bakan Soylu, Isparta'nın Senirkent ilçesinde 7 yıl önce hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Ali İhsan Tola için düzenlenen anma programına katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok sıkıntılı zamanlardan bugünlere geldiğini bildirdi. "Bugün konuşabildiğimiz, ifade edebildiğimiz, anlatabildiğimiz, dertlenebildiğimiz, kendimizi ifade edebildiğimiz, özümüzü paylaşabildiğimiz, korkmadığımız, ürkmediğimiz, çekinmediğimiz bir noktaya geldik" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Yapacağımız çok şey var ve bundan sonra atacağımız adımlar, bütün dünyaya söyleyeceğimiz sözler var ve hakiki sözler var. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum dünyanın da buna ihtiyacı var. Bu mücadelenin hiçbiri boş mücadeleler olmamıştır. Hepsinin bir hedefi, amacı menzili olmuştur."

Soylu, Said Nursi'nin mezarını kaybetmeye çalışanların, hakikatleri kaybetmenin zor olduğunu anladığına işaret ederek, 10 yıllar sonra insanların burada olduğunu, yüzyıllar sonra da hakikatlerin burada olacağını, çünkü hakikatlerin peşinde gidildiği sürece insanın eşrefi mahlukat olacağını vurguladı.

Türkiye'nin bugün büyük bir hürriyet ortamı içinde olduğuna dikkati çeken Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Şimdi Allah'a şükürler olsun ki sanki göğsümüze gül kokusunu çekercesine bütün sahip olduklarımızı ifade edebilen bir hürriyet ortamı içerisindeyiz. Bunu daha da genişleteceğiz. Bunu sadece buraya değil, bu aranızdaki birlikle birlikte bütün gönül coğrafyamıza, bunu ifade edip, anlatacağız. Bugün Suriye'deki dert, bize bir şey ifade ediyor. Suriye'deki dert bizim derdimizdir. Bugün Irak'ta yaşananlar bizim derdimizdir. Bugün Kafkasya'da yaşananların tamamı bizim derdimizdir. Biz, sadece kendi derdimizle, kendi ürettiklerimizle, kendi günlük sorunlarımızla dertlenen bir anlayışın adı değiliz. Bizim bir derdimiz var. Bizim derdimiz kalptedir. Elbetteki günlük meşgalelerimiz hayatımızın günlük uğraşlarımızın içindedir, ama menzili, hedefi belirleyen onlar değildir. Onun için, bizden öncekiler, bizden daha büyük sıkıntı çektiler. Biz, bugün hürriyetin, özgürlüğün çok daha iyi olduğu, imkanlarımızın çok daha geniş olduğu bir ortamdayız. Hep birlikte bu memleketi bir taraftan iktisadi açından bir taraftan manevi açıdan kalkındırarak, inşallah yarınlara güçlü adımlar atacağız. Bu medeniyetin, Anadolu cemiyetinin, bu milletin üzerine görev olan vazifeleri yerine getirmek için de inşallah çabalarımızı inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz."

Soylu, programın ardından Tola'nın Senirkent'teki evini ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.