Cameron'dan Nijerya ve Afganistan açıklaması

Cameron'dan Nijerya ve Afganistan açıklaması
İngiltere Başbakanı Cameron, Nijerya ve Afganistan'a ilişkin "dünyanın en yolsuz iki ülkesi" ifadelerini kullanmasıyla ilgili olarak, "Nijerya ve Afganistan liderleri yolsuzlukla mücadelede dikkate değer yol aldı." dedi

İngiltere Başbakanı David Cameron, Nijerya ve Afganistan'a ilişkin "dünyanın en yolsuz iki ülkesi" ifadelerini kullanmasıyla ilgili olarak, "Nijerya ve Afganistan liderleri yolsuzlukla, bozuk sistemle büyük bir mücadele veriyor ve her ikisi de dikkate değer yol aldı. Bu nedenle bu ülkelerin liderlerinin Londra’daki Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi'ne gelmelerinden çok memnunum." dedi.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda haftalık "Başbakana Sorular" oturumu düzenlendi.

Oturumda Cameron'a, Kraliçe II. Elizabeth ile sohbetinde dile getirdiği, dün basına yansıyan, Nijerya ve Afganistan'a yönelik "dünyanın en yolsuz iki ülkesi" sözleri hatırlatılarak, "o zaman bu ülkelere neden yardıma devam edildiği" sorusu yöneltildi.

Cameron, oturumda yaptığı konuşmada şu şekilde yanıt verdi:

"Nijerya ve Afganistan liderleri yolsuzlukla, bozuk sistemle büyük bir mücadele veriyor ve her ikisi de dikkate değer yol aldı. Bu nedenle bu ülkelerin liderlerinin Londra’daki konferansa gelmelerinden çok memnunum. Bu ülkelere verdiğimiz yardımı geri çekmek doğru olmaz. Çünkü bu ülkelerdeki sorunlar, göç şeklinde olsun, terör şeklinde olsun, dönüp bizi kendi ülkemizde buluyor. Tehlikeli küresel bir dünyada yaşıyoruz. Ben yardım bütçemizi de savunma bütçemiz kadar güvenliğimiz ve refahımız için önemli görüyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.