Camiler gülsuyu ile temizleniyor

Camiler gülsuyu ile temizleniyor
Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı öncesi camiler temizleniyor, gül suyu dökülüyor.

Ramazan Ayını güzel bir şekilde karşılamak, birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Ereğli Belediyesi, camilerde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.
Camilerin ve mescitlerin Müslümanların toplanma alanları olduğu için inancında ve kültüründe ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda camileri gülsuyu ile temizlediklerini belirtti. Belediye Evde Bakım Hizmeti elemanlarınca gerçekleştirilen çalışmalarda ibadetlerin aksamaması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini kaydeden Özgüven, "Ereğli Belediyesi olarak, daha önceki yıllarda da gerçekleştirdiğimiz çalışmaları bu yıl da yapıyoruz. Vatandaşların ramazan ayında özellikle camilerde ve mescitlerde daha sağlıklı ve huzurlu bir ibadet imkanı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalar ile bizler aslında ecdadımızdan kalan güzel örf ve adetleri tekrar yaşatmış oluyoruz. Bundan dolayı da son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.