Camiler kapatılacak, Kur'an yasaklanacak

Camiler kapatılacak, Kur'an yasaklanacak
Müslüman düşmanlığı ile oy toplayan Geert Wilders, Hollanda'da siyasi kriz çıkardı.

İslam karşıtı fikirleri ile oy toplayan kafatasçı Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi (PVV) Hollanda'da geçtiğimiz hafta gerçekleşen seçimlerde beklenmeyen bir zafere imza atmış ve parlamentodaki 150 sandalyeden 37’sini kazanmıştı.

TUNCELİLİ DİLAN'DAN DESTEK İSTEDİ

Wilders, seçimlerden sonra Tuncelili kendisi gibi İslam karşıtı Dilan Yeşilgöz liderliğindeki VVD, Pieter Omtzigt’in partisi NSC ve Carolina van der Plas’ın lideri olduğu Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisi (BBB) ile güçlü bir sağ hükümet istediğini açıkladı.

Ancak VVD lideri Dilan Yeşilgöz, seçimden ağır yenilgiyle çıktıklarını belirtti ve koalisyona dahil olmak yerine dışardan destek vermek istediklerini söyledi.

KURAN'I YASAKLAYACAKMIŞ

İlk kez katıldığı seçimi, 20 milletvekili ile dördüncü sırada tamamlayan merkez sağcı NSC, olası koalisyonun kilit partisi haline geldi. Ama NSC lideri Omtzigt’in “anayasaya aykırı” olarak nitelendirdiği, Wilders’in başta camilerin kapatılması ve Kuran’ın yasaklanması gibi radikal vaatlerini nasıl askıya alacağını görmek istiyor.

Bu nedenle Omtzigt koalisyon pazarlıklarından önce, aşırı şağcı PVV’deki “DNA değişikliğinin nasıl olacağını” tartışmak istiyor.

NSC lideri Pieter Omtzigt, PVV lideri Wilders'in İslam, AB ve Ukrayna hakkındaki radikal planlarını nasıl askıya alacağını samimi bir şekilde ortaya koymasını bekliyor.

Kaynak:Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.