Camilerde Hasır Matik yaygınlaşıyor

Camilerde Hasır Matik yaygınlaşıyor
Gönenli Grup tarafından camilerin dış mekanlarında kullanılmak üzere tasarlanan, Türkiye'nin ilk hasır toplama kabini Hasır Matik, İstanbul'daki camilerde yaygınlaşıyor

İSTANBUL (AA) - Gönenli Grup tarafından camilerin dış mekanlarında kullanılmak üzere tasarlanan, Türkiye'nin ilk hasır toplama kabini Hasır Matik, İstanbul'daki camilerde yaygınlaşıyor.

AA muhabirine çalışmaları hakkında bilgi veren Hasır Matik üreticisi Melih Taymaner, "Camilerde dışarıda hasırların üzerinde namaz kıldığımız vakit üstümüzün başımızın, elimizin ayağımızın kirlenmesinden dolayı ne yaparız diye düşünerek bu sistemi geliştirdik. Katlanır sistemli uyguladık bunu da... Yani hasırı ikiye katlayarak içeri alıyor mekanizma. Böylece hasırın altı namaz kıldığınız yere değmiyor. Sene boyunca hasırın temiz yüzüyle namaz kılabiliyorsunuz." diye konuştu.

Taymaner, uzun Hasır Matik modellerinde 80 ile 100 arasında kişinin namaz kılabildiğini aktardı.

Ürünün üzerine 4 kişinin rahatlıkla oturabileceğini dile getiren Taymaner, ahşap muhafaza içinde hayrat olarak tasarladıkları üründe hijyenin ön planda tutulduğunu ifade etti.

-"Hasır Matik yağmurdan, sudan, güneşten etkilenmiyor"


Hasır Matik içindeki hasırların senede bir defa firmaya getirilerek klasik halı gibi yıkandığını söyleyen Taymaner, "Firmamıza getiriliyor, cüzi bir fiyatla yıkanıyor, tekrar hizmete sunuluyor. O yüzden ömürleri de çok uzun sürüyor. Katlanarak içeride muhafazalı kutunun içinde olduğu için yağmurdan, sudan, güneşten etkilenmiyor, kırılmıyor. Uzun süre kullanılabiliyor." bilgilerini verdi.

Taymaner, kendisinin normalde bir doğalgaz firması işlettiğini, Hasır Matik fikrinin bir gün cami dışında hasır üzerinde namaz kıldığı sırada aklına geldiğini anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.