'Çamlıca Camisi model olabilir'

'Çamlıca Camisi model olabilir'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ünal, İstanbul'da yapımı süren Çamlıca Camisi model alınarak ülkenin birçok köşesine de bu mimaride camiler yapılabileceğini söyledi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, İstanbul'da yapımı süren Çamlıca Camisi model alınarak ülkenin birçok köşesine de bu mimaride camiler yapılabileceğini söyledi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı devam eden Çamlıca Camisi'nin İstanbul'un dokusuna uyumlu olduğunu belirterek, kentin her tepesinde bir caminin yer aldığını, bunlardan birinin de Çamlıca Camisi olduğunu belirtti.

Çamlıca Camisi'ne son dönemin estetiğinin ve gücününün gösterilmesi açısından ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Ünal, "Caminin müştemilatına bakıldığında bu aslında yeni bir ufuk anlamına geliyor. Özellikle erişimi, toplumun yüzde yüzünün katılabilmesi, ayrıca kendi imkanlarımızla ve ihtiyaçlarımızı dikkate almak suretiyle ortaya çıkarılması çok çok önemli." diye konuştu.

Caminin yakın bir zamanda ibadete açılacağına işaret eden Ünal, "Cami bir nevi milletimizin beğenisine sunulacak. Milletin ihtiyacını karşılayıp karşılamadığı ise önemli bir unsur olacak ama en önemlisi caminin tetikleyici rolü bundan sonra başlayacak. Çamlıca Camisi model alınıp ülkenin birçok köşesine de yapılabilir, ama küçültülmüş, ama büyük hali. Çamlıca Camisi'nin bir model olabileceğini, böyle bir iddiasının olduğunu düşünüyorum. Bütün bunları zaman gösterecek. Her şeyi milletimizin teveccühü ortaya koyacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.