Çamlık mağaralarını tanıtmak için yürüdüler

Çamlık mağaralarını tanıtmak için yürüdüler
Konya’nın Beyşehir ilçesinden doğaseverler, Derebucak ilçesindeki zengin mağara potansiyeline dikkat çekmek ve bu bölgedeki mağaraları tanıtmak amacıyla doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu olarak doğa etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Derebucak ilçemiz, özellikle Çamlık bölgesi yeterince keşfedilemeyen, bugüne kadar tanıtılamamış bakir bir bölgemiz. Buradaki mağaraların tanıtılarak turizme kazandırılması noktasında bir farkındalık oluşturabilmek için son etkinliğimizi bu bölgeye gerçekleştirdik. Konya, Aksaray ve Niğde bölgesinden gelerek yörede kamp kuran ve mağaralar içerisine giriş yapan farklı gruplarla da bu etkinliğimizde biraraya geldik ve aramızda geziyle ilgili paylaşımlar yaptık. Girme imkanı olanların bazılarına bizler de girebildiğimiz kadar girmeyi denedik” dedi.

Büyükkafalı, etkinlik çerçevesinde doğaseverlerle 12 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini, Çamlık bölgesindeki Balatini, Körükini ve Suluin mağaralarını yakından görme imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.