Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ne düzenleme

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ne düzenleme
Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan:- "Burada o dönemin savaş kıyafetleri, malzemeleri, kitaplar ve anılarla beraber iki kattan oluşan büyük bir sergi alanı hazırladık"- "Bu serginin ilk etabının yapılmasının

ÇANAKKALE (AA) - İSMAİL ERSAN - Gelibolu Yarımadası'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi̇'nde bulunan müzede yapılan çalışma ve düzenlemeler sonrasında ziyaretçi sayısının iki katına çıkması bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin sorumluluğunun kendilerine verilmesiyle her geçen gün işlevinin arttığını söyledi.

Müzenin, ziyaretçilere bölgedeki yaşanmışlıkları anlatacak şekilde yeniden düzenlediğini belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"2012'den beri hizmet veren Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde 2015'ten beri Tarihi Alan Başkanlığımız faaliyete geçtiği andan itibaren bir müze düzenlemesi gerçekleştirdik. Burada o dönemin savaş kıyafetleri, malzemeleri, o dönem yayımlanmış kitapları, anılarla beraber iki kattan oluşan büyük bir sergi alanı hazırladık. Bu sergide, ziyaretçilerin ilgi alanlarını, sorularını dikkate alarak o dönemi yansıtacak şekilde bilgilendirme ve canlandırmalar gerçekleştirdik. Bal mumu heykeller, mankenler, üzerlerinde o dönemin gerçek kıyafetleri veya o dönemin kıyafetlerini yansıtan replikaları olacak şekilde iyi bir düzenleme yaptık."

Gürkan, yaptıkları çalışmalarla müzenin ziyaretçileri daha çok etkilediğine dikkati çekti.

Müzeyi gezenlerin, daha iyi bilgilendiğini ve o dönemin yansımasını bulduklarını söylediğini aktaran Gürkan, "Bir program dahilinde orası yıl boyu açık kalıyor. Zaten simülasyon merkezine baktığımız zaman bu serginin ilk etabının yapılmasının ardından ciddi olarak ziyaretçi sayısında iki katına kadar bir artış olacak. Bu müzenin artı katkısını ilk andan itibaren izlemeye başladık." ifadelerini kullandı.

Yeni bir sergileme olduğu için ziyaretçi sayısında artış beklediklerine değinen Gürkan, sadece simülasyon merkezindeki salonlarda gösterilen filmlerle değil, aynı zamanda bir nevi o dönemin malzemeleri, yazıları, basılmış eserleriyle bütünleştirdikleri için daha anlaşılır, daha çok iyi ilgi gören bir düzenleme yaptıklarını sözlerine ekledi.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi̇'ndeki müzeyi, açıldığı 2012 yılından bu yana 656 bin 628 kişi ziyaret etti.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ne düzenleme

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ne düzenleme

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.