Çanakkale Kahramanları Tarihi Mekanda Canlandırılıyor

Çanakkale Kahramanları Tarihi Mekanda Canlandırılıyor
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının projesi kapsamında tarihi yarımadada, Çanakkale kahramanlarını anlatan tiyatro gösterileri sergileniyor- Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Yönetmeni Katra:- "Günde dokuz seans gerçekleştiriyoruz. Bölged

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan kültür sanat etkinlikleri kapsamında tarihi yarımadadaki mekanlarda ziyaretçilere Çanakkale Savaşları ve kahramanlarını anlatan tiyatro gösterileri sahneleniyor.

Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Yönetmeni Abdülkadir Katra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in bölgeyi ziyaret eden misafirleri Çanakkale muharebelerinin yaşandığı 1915 yılına götürebilecek tiyatro gösterilerinin bu bölgede sahnelenmesi konusunda bir projesi olduğunu söyledi.

Katra, bu projeyi duyduğunda çok heyecanlandığını ve hemen çalışmalara başladıklarını anlattı.

Tarihi yarımadada beş farklı mekanda beş farklı oyun sahnelediklerini ifade eden Katra, "Burada, Şehitler Abidesi'nde ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerimize yazmış olduğu muhteşem şiirin yazılış öyküsünü anlatıyoruz. Mecidiye Tabyası'nda Koca Seyit'i canlandırıyoruz. 57. Piyade Alayı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlığını anlatıyoruz. Conkbayırı'nda 10 Ağustos'ta gerçekleşen o muhteşem süngü hücumunu canlandırıyoruz. Bir de Kınalı Hasan oyunumuz var. Kınalı Hasan oyunumuzu ise bazen Şehitler Abidesinde bazen de Kilitbahir köyündeki Namazgah Tabyası'nda sergiliyoruz." diye konuştu.

Katra, hedeflerinin milyon izleyiciye ulaşmak olduğunu belirterek, "Günde dokuz seans gerçekleştiriyoruz. Bölgede ziyaretçi sayısı azalana kadar belirli aralıklarla haftanın 6 günü yaklaşık 30 kişilik kadromuz ile oyunları sahneliyoruz. Bu tarihi alanda şehitlikleri ziyaret eden yüzbinlerce vatandaşımız duygulu anlar yaşıyor. Bu doğrultuda azimle çalışmaktayız." dedi.

Tiyatro gösterilerini izleyen vatandaşlardan bazıları oyunları cep telefonlarıyla kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.