Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı
İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Tehan ile Yeni Zelanda Savunma Bakanı Brownlee'nin katılımıyla tören düzenlendi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki İngiliz Milletler Topluluğu Anıtında, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan ile Yeni Zelanda Savunma Bakanı Gerry Brownlee'nin katılımıyla tören düzenlendi.
Çanakkale'de savaşa katılan İngiliz askerlerinin günlüklerinden derlenen alıntıların okunmasıyla başlayan Gelibolu Yarımadası Seddülbahir bölgesindeki anıtta düzenlenen törende, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Richard Moore bir konuşma yaptı.
Gelibolu Yarımadası'nda bulunmaktan memnun olduğunu ifade eden Moore, "1915'de, bu güzel yerde inanılmaz şiddetli mücadele vardı. O zaman biz düşman olarak karşılaştık fakat bugün yakın dostlar olarak bir araya geldik. Burada şehit kahramanlarımızın anılarını hatırlıyoruz. Onları unutmayacağız." diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal ile törene katılan ülke ve uluslararası organizasyonların temsilcileri anıta çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve Türkiye ile İngiltere milli marşlarının okunmasının ardından dua edildi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.