Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı
Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü"ne Zonguldak'ta yüzlerce kişi katıldı

ZONGULDAK (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Zonguldak'ta yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından gerçekleşen etkinlik kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler, Yayla Fener Camisi'nde sabah namazını kılarak dua etti.

Burada İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Kur'an-ı Kerim tilaveti okuyarak, şehitler için dua etti.

Cami çıkışında vatandaşlara çorba ikram edildikten sonra yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla Zonguldak Valiliğine yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı düzenlendiğini söyledi.

Duygu yüklü olduklarını ifade eden Karayılmaz, "Sabah namazında vatandaşlarla bir araya gelerek dua ettik. Vatandaşlarımız ellerinde Türk bayraklarıyla Çanakkale şehitleri anısına yürüdü ve dualar etti. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

- Türk tarihinin destansı olayı

Çanakkale Savaşı'nda 19. Tümen'e bağlı Hüseyin Avni Bey komutasındaki 628 mevcudu bulunan 57. Alay, 25 Nisan 1915 sabahı İngiliz, Fransız ve Avustralya askerlerinden oluşan 25 bin kişilik Anzak çıkarmasını durdurmak amacıyla Conkbayırı'nda harekete geçti.Yaşanan şiddetli çarpışmalar sonrası 57. Alay'daki mevcudun tamamına yakını şehit düştü.

Yaş ortalaması 24 olan alayın komutanı Hüseyin Avni Bey de karargaha düşen bir top mermisiyle şehit oldu. 57. Alay'ın kahramanlıkları anısına o günden bu yana Türk ordusunda 57. Alay bulunmuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.