Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı
Antalya'da düzenlenen "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü"ne vatandaşlar katıldı

ANTALYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü", Antalya'da vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğünce "Bir ölür bin diriliriz" sloganıyla düzenlenen yürüyüş öncesinde vatandaşlar, Uncalı Mahallesi'ndeki Kartal Camisi'nde sabah namazı kıldı.

Namazın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Duaların ardından vatandaşlar Uncalı Şehitliğine doğru tekbir getirerek yürüdü. Şehitlikte dua okuyan grubun içinde Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrencilerin de bulunması dikkati çekti.

Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'de 250 binden fazla şehit verildiğini söyledi. Şehitlerin önünde saygıyla eğildiklerini ifade eden Yayman, "Şehitler, bizim bu memlekette daha huzurlu yaşayabilmemiz için canlarını feda ettiler" dedi.

57. Alay'daki 600'ün üzerindeki askerin tamamının şehit olduğuna dikkati çeken Yayman, "Onlar, bugün bizlerin yaşayabilmesi, İslam'ın Türklüğün son kalesi olan Anadolu'dan atılmamak için şehit oldular. Batılılar 'Biz Türkleri Orta Asya'ya geri döndüreceğiz' diye yemin etmişti. Şehitlerimiz ise 'Bu topraklar bizimdir, sizlere bırakmayacağız' diye gözlerini kırpmadan şehit oldular" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesinde öğrenim gören Kongo Cumhuriyeti'nden Hüseyin Mambo ise Çanakkale Savaşı'nı Türk arkadaşlarından çok duyduğunu ve şehitlere dua etmek için geldiğini söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.