Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı
Konya, Karaman ve Afyonkarasihar'da "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" yapıldı

KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü", Konya, Karaman ve Afyonkarahisar'da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Konya Gençlik ve Spor Müdürlüğünce "Bir Ölür Bin Diriliriz" sloganıyla düzenlenen yürüyüş öncesi vatandaşlar, Hacıveyiszade Camisi'nde sabah namazı kıldı.

Namazın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın verdiği vaazın ardından, vatandaşlara çorba ikram edildi. Daha sonra yüzlerce genç Konya Şehitliğine kadar tekbirlerle yürüdü.

Programa, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Yılmaz Eren, Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı ve çok sayıda öğrenci de katıldı.

- Karaman

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından gerçekleşen etkinlik kapsamında gençler, Yeşil Cami'de sabah namazını kılıp, dua etti.

Vatandaşlar daha sonra Karaman Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe yürüdü.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin milletin destansı bir başarısı olduğunu söyledi.

Bugün 57. Alay'ın anısına gençlerle sabah namazında buluştuklarını belirten Kısacık, "Onları bir kez daha rahmetle, minnet ve şükranla yad ettik. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da İmaret Cami'de kılınan sabah namazı sonrası vatandaşlar Türk bayraklarıyla Anıt Park'a kadar yürüdü.

Burada 57. Alay ve Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşün büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini belirtti.

Ertürk, amaçlarının, 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere, tüm Çanakkale şehitlerini anmak ve gençlerde milli birlik ve beraberlik duygusunu yükseltmek olduğunu dile getirdi.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop, Gençlik Merkezlerinin müdürleri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.