Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı
Muş ve Hakkari'de yürüyüş ve anma etkinliği düzenlendi

VAN (AA) - Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Muş'ta "57. Alay Vefa Yürüyüşü" düzenlenirken, Hakkari'de ise "57. Alay Şehitleri" anıldı.

Muş'ta, Hacı Şeref Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından valilik koordinesinde düzenlenen program, vatandaşlara yarma çorbası dağıtımıyla başladı.

İkramın ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, cami önünden Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Şehitlikte okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından şehit mezarları ziyaret edilerek, dua okundu.

Vali Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin son 100 yılda Türk milletinin destansı bir başarısı olduğunu anlatarak, "Bu başarı büyük bir milletin ve ümmetin dünyadaki bütün ordulara karşı göğsünü siper ettiği ve 'Çanakkale geçilmez' diye tarih yazdırdığı bir yerdir. Öylesine bir tarihtir ki bu 15 yaşındaki çocuklarımızın vatan ve din için kendilerini feda ettikleri bir süreçtir." dedi.

- Hakkari

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında, Hakkari'de de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Müftülüğünce düzenlenen programda, sabah namazını müteakip Hacı Sait Camisi'nde "57. Alay Şehitleri" anıldı.

"Kardeşlik" konulu vaazın verilmesiyle başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve duaların okunmasıyla devam etti.

Program, katılanlara 57. Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası ve ekmek ikram edilmesinin ardından sona erdi.

Programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.