Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı
Kale Grubu tarafından kurulan "Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi" törenle açıldı- Kale Grubu Başkanı Okyay:- "Ülke olarak bu şekilde büyümeye devam ettiğimiz sürece, bütün meydan okumalara karşı verebileceğimiz güçlü bir mesajımız daima o

ÇANAKKALE (AA) - Kale Grubu tarafından kurulan "Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi" törenle açıldı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, İskele Meydanı'nda yerleştirilen konteynerdeki serginin açılış töreninde, hazırlanan çalışmanın, çok önemli bir günde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açıldığını belirtti.

TBMM'nin 23 Nisan'da açıldığını hatırlatan Erkal, şöyle konuştu:

"Bizim demokrasi mabedimiz olan meclis bu tarihte açıldı. Hepimiz biliyoruz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına çok güvendiği için bu bayramı çocuklara armağan etmiş. Böyle bir çalışmanın böyle anlamlı bir günde açılması çok anlamlı oldu. Biliyoruz ki Osmanlı'nın son dönemlerinde artık ortada büyük insan kalmamıştı ve 7 düvel bize karşı savaşırken son darbeyi vurup bu memleketi yok etmeye çalışırken elimizde var olan son kuzularımızı da bu savaşa gönderdik, hepsi daha 13-14 yaşlarındayken. Bu savaşa katılıp bu memleketin sonraki dönemde zafer kazanmasına sebep oldular ve 253 bini de bizim Gelibolu Yarımadası'nda bulunmakta. Biliyoruz ki, bizler bu vatanı onlara borçluyuz. Atamız nasıl çocuklara güvenmiş, şimdi biz de bu güvenle çocuklarımıza Çanakkale'nin evlatları gibi yol göstermeliyiz."

- "Bütün yatırımlarımızı Çanakkale ruhuyla yaptık"

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da Çanakkale ruhunun bu ülkenin mayası olduğunu söyledi.

Bu mayayla genleşip büyümeye devam ettiklerini ifade eden Okyay, "Ülke olarak da bu şekilde büyümeye devam ettiğimiz sürece bütün meydan okumalara karşı verebileceğimiz güçlü bir mesajımız daime olacaktır. 59 yıl önce bu topraklarda doğan Kale Grubu olarak bütün yatırımlarımızı Çanakkale ruhuyla yaptık. Bu ülkede bütün bu işleri huzurla yapıyorsak bunu Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda ülkesi için gözünü kırpmadan canını veren kahramanlara borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Okyay, Kale Grubu olarak tarihe ve değerlere sahip çıkmalarının genlerinde bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde bu topraklar için toprağa düşmüş vatan evlatlarını anmak üzere interaktif bir belgesel hazırladık. Bu belgeselin İngilizce ve Türkçe versiyonlarını da web sitelerinde yayınladık. Çanakkale Destanı'nın dijital hikayesini dijital ve sosyal medyanın gücüyle tüm dünyaya ulaştırdık. Bu yıl, bu projenin interaktif deneyim sergisini açıyoruz. Belgeselimizi Çanakkale'nin kalbi sayılan İskele Meydanı'nda genç nesillere aktarmak üzere müzeye dönüştürüyoruz. Burayı sadece Çanakkale'den değil, ülkenin dört bir yanından binlerce kişi ziyaret etti. Gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyet duyuyoruz."

Konuşmaların ardından sergisinin açılış kurdelesi kesildi.

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Baro Başkanı Bülent Şarlan ile çok sayıda davetli katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.