"Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı

"Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:- "Nasıl ki dün meseleleri Ulu Hakan, Abdulhamit Han değil de Osmanlı'yı parçalamak, bölmekse bugün de meseleleri Tayyip Erdoğan üzerinden bin yıllık yurt tuttuğumuz bu coğrafyayı parça parça etmek. Uyanık olacağız"- "Dün

MALATYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Nasıl ki dün meseleleri Ulu Hakan, Abdulhamit Han değil de Osmanlı'yı parçalamak, bölmekse, bugün de meseleleri Tayyip Erdoğan üzerinden bin yıllık yurt tuttuğumuz bu coğrafyayı parça parça etmek. Uyanık olacağız." dedi.

Topçu, Milli Türk Talebi Birliği (MTTB) Malatya Şubesi tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu konferansta yaptığı konuşmada, dünyadaki bütün iyi insanların geleceğinin aydınlık olması temennisinde bulundu.

Bölücü terör örgütüyle bir mücadele verildiğini, arkasında 72 düvelin bulunduğu eşkıyalar tarafından evlatların şehit edilmesine yüreklerin yandığını belirten Topçu, Türkiye'nin önemli bir coğrafyada bulunduğunu anımsattı.

Topçu, şunları söyledi:

"Biz dünyanın gözü olan bir coğrafyayı Kürt'üyle, Türkmen'iyle bin yıldır yurt yapmış, vatan yapmış milleti vahideyiz. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle milleti vahideyiz ve bunu hiç kimse bozamayacak. 7 düvel değil, 72 düvel çıksa karşımıza bozamayacak. Arkasında 72 düvel bulunan bölücü terörle mücadelede devlet kararlı. Bölücü terörü tekne kazır gibi Allah'ın izniyle kazıyacağız hep beraber. Tıpkı İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi. Bölücü terörle mücadeleyi devlet, millet el ele yapacağız. Bölücü terörle mücadelede hiç kimse kaba siyaset yapmayacak. A partisiyle, B partisiyle hep beraber ayağa kalkacağız. Diyeceğiz ki 'sen kim oluyorsun da benim milletimi yüzde 52 iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ta ABD'den İngiltere'den Londra'dan oradan buradan hakaret ediyorsun, gün biçiyorsun, rol biçiyorsunuz'. 'Hadi oradan' diyeceğiz. 'İt ürüyecek Türkiye kervanı yürüyecek' diyeceğiz. Çünkü nasıl ki dün meseleleri Ulu Hakan, Abdulhamit Han değil de Osmanlı'yı parçalamak, bölmekse bugün de meseleleri Tayyip Erdoğan üzerinden bin yıllık yurt tuttuğumuz bu coğrafyayı parça parça etmek. Uyanık olacağız."

- "Yeri yerinden oynatırlar"

Topçu, bu konuda hiç kimsenin siyaset yapmaması gerektiğini belirterek, "Hadi bakalım buradan bir tane gazetemiz onların başında bulunan Cumhurbaşkanına, Başbakanı haraket etsin. Yeri yerinden oynatırlar. Ne oluyor bize? Devletimizin milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına köşe yazıları yazılıyor. Yani düşünebiliyor musunuz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na BBC, CNN, Reuters, New York Times... Bunlara ne oluyor? Bunların karşısına hep beraber milletçe çıkacağız ve diyeceğiz ki 'artık siz parmaklarınızla, gazetelerinizle, köşelerinizle, paralarınızla bu ülkede makam tayin edemeyeceksiniz'. Bu ülkenin makamlarını bundan sonra millet tayin edecek. O makamlarda oturanların eksiğini gediğini de millet soracak." diye konuştu.

Çanakkale'nin ay yıldızlı al bayrak altında 7 düvele karşı geçilmez yapıldığını ve tüm dünyaya meydan okunduğunu vurgulayan Topçu, Türkiye'ye o dönemde 'hasta adam' diyenlerin Çanakkale'de 'hasta adamın' içerisinden imanı çelik gibi kahraman bir millet çıktığını gördüğünü anlattı.

- "Suriye ve Irak'a medeniyet projesi olarak bakılıyor"

Türkiye'nin dış politikası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Topçu, şöyle devam etti:

"Türkiye, Suriye ve Irak'a bir medeniyet projesi olarak bakıyor ve orada yaşayanların yüzde 90'ını kardeş olarak görüyor. Çanakkale'de yan yana şehit düşen Şam'ın 8 bin 640 şehidini unutmuyor ona göre davranıyor ve davranacak. Şam'ın 8 bin 640, Halep'in 6 bin 400 şehidi var. 5-11 bin kilometre öteden gelip Moskova'nın, New York'un güvenliğini arayanlara 'sizin burada ne işiniz var?' diye sormayanlar bize dönüp soruyorlar, '8 bin 640 şehit veren Şam'da ne işiniz var? Siz neden Suriye'ye karışıyorsunuz?' Evet biz Suriye'ye, Irak'a karışacağız. Biz Bağdat'tan da Şam'dan da Sudan'dan da Kosova'dan da sorumluyuz. Ankara sadece Edirne ile Ardahan arasından değil, tüm medeniyet coğrafyamızdan, tüm mazlum milletlerden sorumlu. Çanakkale'yi kiminle yan yana geçilmez yaptıysak o kardeşimizin derdi bizim derdiniz olacak."

Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela" sözlerini anımsatan Topçu, "Dün Çanakkale'de karşımızda olanlar 100 yıl sonra tekrar bu coğrafyada bir harita belirlemek istemektedirler. Bugün hendeklerde başımıza musallat ettikleri işte onların maşalarıdır. Dün karşımıza Akif'in sözleriyle Hindu'yu, yamyamı, Anzak'ı tebelleş ettiler, bugün de birtakım eşkıyayı başımıza tebelleş ettiler." dedi.

Medeniyet coğrafyasında 100 yıl sonra yeni bir harita belirleyeceklerin, "Ankara masada olmasın. Ankara içine dönsün, diz çöksün, kendi problemleriyle meşgul olsun" diye şer oyunlar oynadığını belirten Topçu, "Ama bütün bu şer oyunlara rağmen, onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Hep birlikte bölücü teröre karşı devletin ve milletin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Konferansa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MTTB Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Sağdıç, diğer ilgililer ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.