Çanakkale Ruhu ve Yeni Türkiye

Çanakkale Ruhu ve Yeni Türkiye
Meram Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü nedeniyle Prof. Dr. Caner Arabacı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Ruhu ve Yeni Türkiye” adlı konferans düzenlendi. 

 

“Çanakkale’nin vasiyetini yerinde getirmek zorundayız”

 

Meram Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü nedeniyle Prof. Dr. Caner Arabacı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Ruhu ve Yeni Türkiye” adlı konferans düzenlendi.  Prof. Dr. Caner Arabacı, “Türkiye sadece kendi için değil tüm mazlumlar için büyük devlet olmak zorunda. Kendi bilimsel düşüncemizi, teknolojimizi geliştirmek zorundayız. Çanakkale’nin bize vasiyetidir bu” dedi.

 

 

Uluslararası Gençlik Akademisi’nde düzenlenen konferansa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Teşkilat Mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRTMA PROJESİ

Son dönemde Batılıların savaş stratejilerindeki değişikliğe dikkat çeken Prof. Dr. Caner Arabacı, “Hristiyanların Müslümanlarla fiilen savaşmasına gerek yok. Müslümanı Müslümana kırdırtmak varken, birbirlerini öldürtmek varken Hristiyan medeniyeti, kendi çocuklarını neden harcasın. Bu konuda da bir hayli başarılı oldular. Bizim içerimizden devşirilen çocuklar bugün 15-16 yaşında dağlara çıkıyor ve kendi vatanına kurşun sıkıyor. Bizim içerimizden devşirilen insanlar Pensilvanya’nın emrine giriyor ve kendi devletine, milletine kurşun sıkıyor, darbe girişiminde bulunuyor. Bizim içerimizden devşirilen çocuklar cihatçı gözüküyor ama Allah-ü Ekber diyerek Müslüman kesiyor. İsrail’e, Amerika’ya kurşun atmıyor. Halbuki Amerika Suriye’de, Amerika Irak’ta ve dünyanın 35 yerinde ordu bulunduruyor. Sömürgeciye kurşun yok” dedi.

ÇANAKKALE TAM BİR HAÇLI SEFERİDİR

Çanakkale’de doğrudan Hristiyan ordularının, Haçlılık adına bu vatana saldırdığına vurgu yapan Arabacı, şunları kaydetti: “İngiliz, Fransız sömürge askerleri, Anzak askerleri, Rumlar ve diğerleriyle birlikte Haçlı koalisyonu tamamlandı. Bu haliyle baktığımızda Çanakkale tam bir Haçlı seferidir. Biz, ‘Haçlı Seferleri, Selçuklular devrinde başladı ve 8 büyük sefer yapıldı bitti’ diye biliriz. Ama bu yanlış. Tam 200 yıl dalga dalga sürdü. Osmanlı’nın kuruluş döneminde de devam etti. Haçlılar, Haçlı olduklarının bilincinde. Ama Hilal bilinçsiz. Hilâl, İslâm inancını doğru öğrenmekten, Haçlı ile yakın tarihi, uzak tarihi doğru yorumlamaktan çok daha öte duruyor. Hilal kendi içinde parçalı. İslâm kardeşliğini ortaya çıkaracak bir şuur üretmiyor.” 

ŞEHİT SAYIMIZIN FAZLA OLMASINDA YABANCI KOMUTAN FAKTÖRÜ

Çanakkale Savaşı’nda 250 binin üzerinde şehit vermemizde yabancı komutanların önemli rolü olduğunu dile getiren Arabaca, “Alman Komutan Sanders, Çanakkale’ye ne kadar çok İngiliz, ne kadar çok Fransız çekilirse o kadar iyi olur; Almanya rahatlar planını yapıyor. 9. Tümen komutanı Halil Sami Bey, bu ihanet planını görünce 3 sayfalık bir rapor hazırlar. Alman komutan, bu adamı görevden alıyor ve emekliye sevk ediyor.  102 yıl sonra bile olsa şunun sorgulanması gerekmiyor mu; Mehmetçiği, sizden olmayan – müttefikiniz bile olsa bir yaban elin yönetimine niçin verirsiniz? Yaban elin yönetimine verince yaban ellerin hizmetine vermiş olmuyor musunuz? Çanakkale’de bunun sorgulanması gerekiyor. Bu sorgulanmadığı için NATO’da Amerika’nın emrine askerlerimizi vermeye devam ettik” diye konuştu. 

ÇANAKKALE RUHUYLA YENİDEN DİRİLME ZAMANI

Türkiye’nin artık kendine gelme zamanı geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Caner Arabacı, “Çanakkale ruhuyla yeniden dirilme zamanı geldi. Uçağınızı kendiniz yapacaksınız, savunma sanayini kendiniz üreteceksiniz. Türkiye bunu yapmak zorunda çünkü bize dünyanın ihtiyacı var. Türkiye; Balkanlar’da, İslam aleminde mazlum insanlar üzerinde gözde devlettir. Türkiye sadece kendi için değil tüm mazlumlar için büyük devlet olmak zorundadır. Çünkü Batı medeniyeti soyguncudur ve insanlığa huzur vermemiştir. Güçlü olmak, birlik olmak ve dayanışmak zorundayız. Kendi bilimsel düşüncemizi, teknolojimizi geliştirmek zorundayız. Çanakkale’nin bize bu vasiyetidir. Kan dökerek vatan savunmasından önce ter dökerek, dirsek çürüterek bilim, düşünce ve teknoloji geliştirip ondan sonra zorunda kalırsak belaya bölenmeyi göze almak durumundayız”

“BU MİLLETİ YILLARCA TARİHTEN BİHABER BIRAKTILAR”

Prof. Dr. Caner Arabacı’ya günün anısına hediye takdiminde bulunan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Millet olarak tarihimizi çok fazla öğrenmeye ihtiyacımız var. Bugün şunu gördük ki; bilmediğimiz çok şey var. Tarih gün yüzüne yeni çıkıyor. Bu milleti yıllarca tarihinden bihaber şekilde uyuttular. Caner Hoca gibi tarihçilere, hazinelere ihtiyacımız var. Devletimizin bekası için vesayetçi yapıdan kurtulmamız lazım. Çanakkale’deki şehitlerimizin vasiyeti doğrultusunda kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Şu anda Anayasa değişikliği referandum sürecindeyiz. Bizim için tarihi bir fırsat. Ülkemizde 100 yıllık süreçte vesayet sistemi oluşturan tüm yapıları temizleme fırsatı veriyor bize. İlk defa milli ve yerli sivil bir anayasayı yapma hakkı veriyor. Bu ülkede ne hazindir ki pek çok hain üremiş. İnşallah bundan sonra daha bilinçli ve kendine özgüveni yüksek bir şekilde bu milletin evlatları mücadelesini her zeminde sürdürecek. Bu vesileyle hepinizden 16 Nisan’da güçlü bir destek bekliyoruz.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.