Çanakkale'de 5 katlı bina çöktü

Çanakkale'de 5 katlı bina çöktü
Lapseki ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı sırasında yanındaki 5 katlı bina çöktü- Kaymakam Şahin: - "Bizi sevindiren durum, binanın içinde vatandaşımızın olmaması"

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı nedeniyle bitişiğinde hasar meydana gelen 5 katlı bina çöktü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gazi Süleymanpaşa Mahallesi Zeren Sokağı'ndaki bir inşaatın temel kazısı sırasında yanındaki 5 katlı binada çatlak oluştu. Çatlakları fark eden ve sesler geldiğini duyan işçilerin uyarısı üzerine, bina sakinleri tahliye edildi.

İşçilerden 20 yaşındaki Emrah Cengiz, binanın boşaltılmasına yardımcı olurken ses gelen bir daireye girdiğini belirterek, "İçeriye girdim. Bir bebeğin evde olduğunu fark ettim. Kucağıma alıp çıkardım. Binada başka birini görmedim." dedi.

Bina, tahliye işleminin ardından büyük bir gürültüyle çöktü.

Olay yerine, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi.

Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, inşaatın temel kazısı esnasında bitişiğindeki binanın çöktüğünü belirterek, "Bizi sevindiren durum binanın içinde vatandaşımızın olmaması. Ekiplerimiz, Çanakkale'den Lapseki'ye geldi. Binanın üzerinde, çevresinde arama ve tarama yapacaklar. Tedbiren binanın içinde birileri var mı ona bakacaklar. Büyük geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.