Çanakkale'de işitme engelli kadına böbrek nakli

Çanakkale'de işitme engelli kadına böbrek nakli
İşitme engelli kadın hastaya, Gönen'de beyin ölümü gerçekleşen bir kişiden alınan böbrek nakledildi- ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkul:- "Engelliler Haftası'nda hastamızın en azından böbrek yetmezliğini tedavi etmiş olmakta

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de böbrek hastası doğuştan işitme engelli Seda Bektaş (30), Engelliler Haftası'nda yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Alınan bilgiye göre, 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan Bektaş, son 5 ayda ise diyaliz tedavisi gördü. Bu süreçte böbrek nakli bekleyen Bektaş adına ailesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki organ nakil merkezine başvurdu.

Bektaş ve ailesine bekledikleri haber, Engelliler Haftası'nda geldi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden ve organları bağışlanan 69 yaşındaki Emine Çiftçi'nin böbreklerinden biri, Bektaş'a nakledildi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiftçi'nin 2 böbreğinin hastanelerinde tedavi gören 2 hastaya nakledildiğini belirtti.

Özkul, nakil yapılan hastalardan birinin işitme engelli Seda Bektaş olduğunu ifade ederek "Engelliler Haftası'nda hastamızın en azından böbrek yetmezliğini tedavi etmiş olmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Hastanemiz organ nakli ekibi olarak daha güzel ve sevindirici haberlere imza atmayı umuyoruz. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz 2 nakille günde 2 organ nakli yapabilen bir merkez haline gelmemiz, özellikle vatandaşlarımızın adına çok sevindirici bir haber." dedi.

Anne Mesude Bektaş da kızının durumuna hep üzüldüklerini söyledi. Kızının sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getiren anne Bektaş, "Allah'a şükürler olsun. Hocalarımızın gayreti ve Allah'ın izniyle kızıma organ nakli yapıldı. Bu nakil, Engelliler Haftası'na denk geldi. Sevinçli ve mutluyuz. Hocalarımıza, böbrekleri bağışlanan kişinin ailesine teşekkür ederim." diye konuştu.

İşaret dili ile duygularını aktaran Seda Bektaş ise doktorlarına teşekkür ederek çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.