Çanakkale'den Suriyeli sığınmacılara yardım

Çanakkale'den Suriyeli sığınmacılara yardım
Çanakkale Belediyesi tarafından Türkiye Belediyeler Birliğinin kampanyası kapsamında toplanan gıda, giyim, battaniye, yorgan, çocuk bezi gibi acil ihtiyaç malzemeleri, Kilis'e sığınan Suriyelilere dağıtılacak

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Kilis'teki Suriyeli sığınmacılar için başlatılan kampanya kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından toplanan 25 ton insani yardım malzemesi bölgeye gönderildi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye hizmet binası önünde malzemelerin yüklendiği kamyonun hareketinden önce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sığınmacılarla ilgili bütün yükün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerinde olduğunu söyledi.

Devletin sırtındaki bu yükü paylaşmak zorunda olduklarını belirten Gökhan, belediye personelinin destekleriyle birliğin başlattığı kampanyaya destek olmak amacıyla çalışma yürüttüklerini anlattı.

Gıda maddeleri, kahvaltılıklar, giyim eşyaları, battaniye, yorgan, çocuk bezi gibi acil ihtiyaç malzemelerini Kilis'e göndermek üzere toplandıklarını dile getiren Gökhan, şöyle konuştu:

"Bütün Türkiye'den, bütün belediyelerden bu yardımların yapılmasını diliyorum çünkü gerçekten ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 2,5 milyonu aşan, 3 milyona yaklaşan, bilmiyoruz belki daha fazla sayıda sığınmacıyla baş başayız. Avrupa Birliği ve diğer ülkeler bu konuda yeterli desteği göstermiyor. Sadece para gibi konularda destek olacaklarını söylüyorlar ama onu da şarta bağlıyorlar. Bütün yük devletin sırtında. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sırtındaki bu yükü paylaşmak zorundayız. Karınca kaderince elimizden ne gelirse her belediye kendi bütçesine göre bu desteği vermeli."

Daha önce Ezidiler için Sur Belediyesine destek gönderdiğini hatırlatan Gökhan, bu kez Suriye'nin Halep kenti ve çevresinden Türkiye'ye sığınanlar için yardım topladıklarını ifade etti.

Gökhan, bu yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kilis Valiliğine ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Tören, kamyonun Kilis'e doğru yola çıkarılmasıyla sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.