Canan Karatay açıkladı: Yağ tüketerek kilo vereceksiniz

Canan Karatay açıkladı: Yağ tüketerek kilo vereceksiniz
 Editör
Canan Karatay, bilinenin aksine yağ tüketerek de kilo verilebileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Canan Karatay, vücuda giren bir çok besinin zehir olduğunu ve insulin değerini yükselttiğini ifade ederek vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda uyardı.

Yağlı yemek yemenin kilo aldırdığı tezinin yanlış olduğunu ifade eden Karatay, sağlıklı yağın kilo verdirdiğini ifade etti.

ZEHİRLİ BESİNLERİ SIRALADI

Prof. Karatay şunları söyledi:
"Ekmek, pirinç, patates, makarna, baklava, börek, çay şekeri, meyve şekeri, içtiğiniz şekerli içecekler, gazlı içecekler vücuda girdiği zaman kan şekerinizi fırlatır. Bunlar insan vücudu için zehirdir.

Bu zehir, vücudumuzda uzun süre kalmasın diye vücut kendini koruma amacı ile pankreastan insülin hormone salgılatır.

SAĞLIKLI YAĞ KİLO VERDİRİR

Bunların kalorisinden korkulmaması gerekir. Çünkü sağlıklı yağ yerseniz o yağ vücudunuzda yağ olarak birikmez. Tam tersine kilo verdirir. Yağ yiyerek vücuttaki birikmiş yağlardan kurtulabilirsiniz. Çünkü yağ sizi acıktırmaz. Yağ, uzun sure devam eden sağlıklı enerji sağlar"

KEBAP SERBEST AMA...

Prof. Karatay, Adana kebabı tüketimi ile ilgili soruya, “Adana kebap memleketi. Çok lezzetli yemekleriniz var. İstediğiniz kadar kebap yiyebilirsiniz, serbest. Ama yanında ekmek ya da bulgur pilavı yemeyeceksiniz” şeklinde yanıt verdi.

İNSÜLİN DİRENCİ NEDİR?

İnsülin direnci genellikle tip 2 diyabetin bir öncüsü olarak kabul edilir. Tip 2 diyabet, vücudun yeterince insülin üretmemesi veya üretilen insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda ortaya çıkar.

İnsülin direncinin belirtilerini şöyle sıralayabiliriz:

YORGUNLUK
AÇLIK VE SUSUZLUK
KİLO ARTIŞI
KARIN OBEZİTESİ
YÜKSEK KAN BASINCI:
YÜKSEK KAN ŞEKERİ SEVİYELERİ

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.