Canan Karatay’dan çarpıcı açıklama! Anne sütüne eş değer dedi! Meğer suyu cildi bebek gibi yapıyormuş!

Canan Karatay’dan çarpıcı açıklama! Anne sütüne eş değer dedi! Meğer suyu cildi bebek gibi yapıyormuş!
 Muhabir
Kalp ve İç Hastalıkları profesörü Canan Karatay, halkı sağlıklı beslenme konusunda çeşitli videolar paylaşmaya devam ediyor. Dobra açıklamaları ile tanınan Karatay, bu sefer zeytinyağını ele aldı. İşte zeytinyağının bin bir derde devası…

Özellikle Canan Karatay’ın sıklıkla önerdiği zeytinyağının kanıtlanmış insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. Karatay, “Yapılan araştırmalar sonucu zeytinyağı, içerik bakımından anne sütüne eş değerdir. Mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Zeytinyağının ciltte oluşan kırışıklığı önler” dedi.

'ZEYTİNYAĞI ANNE SÜTÜNE EŞ DEĞER'

Zetinyağının anne sütüne eş değer olduğunun altını çizen Karatay, "Zeytinyağını altın suyu olarak nitelendiriyorum. Zeytinyağı bir nevi zeytin meyvesinin suydur. Diğer yağlar gibi çekirdekten meydana gelmez. Zeytinyağı, 7’den 70’e hastalıkları önleyen meyve suyudur. Zeytinyağı en yüksek antioksidan içeren yağdır. Yapılan araştırmalar sonucu zeytinyağı, içerik bakımından anne sütüne eş değerdir. Bir tek farkı anne sütünde hayvansal kolestrol bulunur, zeytinyağında ise bitkisel kolestrol vardır. Bunun dışında içerikleri aynıdır” ifadelerini kullandı.

KARATAY’A GÖRE ZEYTİNYAĞI FAYDALARI NELER?

1- Kalpte yetersizlik, ritim bozukluğu, ani kalp ölümleri, beyne ve akciğere atan pıhtılar çok arttı. Bu pıhtıları doğal zeytinyağı ile önleyebilirsiniz.

2-Zeytinyağı hücrelerimizi besler.

3-Zeytinyağı içenlerin kalp krizini daha az geçirdiği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

4-Mide bağırsak ve mide ülserindeki sorunları önler.

5-A, K ve E vitamini içerir.

6-Kabızlığı önler.

7-Ciltte oluşan buruşukluk ve kuruluğu önler.

8-Cilt mantarlarını öldürür.

9-Cilde sürüldüğü takdirde güneşten korur.

10-Eklem ve diz ağrılarına fayda sağlar.

11-Zeytinyağı tüketilince serotonin salgısı ile kişiye huzur verir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.